Szabad járni az első trimeszterben minden héten ultrahangra?
Figyelt kérdés
10 éve próbáljuk összehozni a babát, már meddőségi klinikára jártam, túl vagyunk jó pár időzített együttléten és inszemináción, most indult volna a lombik csak idegenkedtem tőle, elengedtem a baba dolgot azt mikor legkevésbé számítottam rá, összejött.
8. hétben járok, pontosan 7+2 napos vagyok és rettenet félek, hogy elveszítem. Múlt héten voltam terhesség megállapító ultrahangon ahol megállapították, hogy van szívhang de mégsem nyugodtam meg és ezen a héten is megnézetném.
Szívesen vennék pár tanácsot azoktól akik hasonló cipőben járnak vagy jártak mint én.
Előre is köszönöm :-)
2023. aug. 29. 13:27
11/19 anonim válasza:
Valami hasonló volt a védőnőnél is, de otthonra is vehetsz ilyet. Az UH szerintem szükségtelen.
12/19 anonim válasza:
Ne haragudj, de akkor mi van, ha nem dobog a szíve? Mit udsz csinálni? Semmit.
13/19 anonim válasza:
#12: Akkor el lehet menni orvoshoz és még azelőtt megszülni, hogy vérmérgezést kapna az anya.
14/19 anonim válasza:
Első trimeszterben milyen szülésről beszélsz? Egy missed ab. miatt meg nem fog vérmérgezést kapni. Szerinted hány olyan van, akinek hetek múlva derül ki, hogy nem él a terhessége?
17/19 A kérdező kommentje:
11-es! Nagyon köszönöm :-) Aranyos vagy! Nem is sejtettem, hogy van ilyen :-)
2023. aug. 29. 19:18
18/19 anonim válasza:
14-15 héttől esetleg. Inkább 18-20. Az első trimeszteri aggodalmaidra sajnos nem gyógyír. Szerintem nyugodj meg, és ne ezen gondolkozz, mert a végén tényleg bevonzod a rosszat.
19/19 anonim válasza:
Amúgy a magzati szivhang figyelő beszerzése a legnagyobb baromság a világon, kivéve ha nem vagy védőnő,vagy szakember, aki pontosan meg tudja találni a szivhangot. Mert bizony ott ahol a szívhang van, futnak nagy verőerek a hasban, aztán meg ott van a köldökzsinór áramlásànak a susogàsa ami szinte olyan hang, mint a szivhang, de mégsem és sokan azt hiszik,hogy oh megvan a szivhang,minden oké, aztán közben meg nem is a szivhangot találtàk mege. Nekem azzal a sz*r kis kütyüvel most , a 36.héten is van hogy 10 percig keresgeti a védőnő a szivhangot, mert vastagabb a hasfalam, több a magzatviz és így nehezebb megtalálni. Hát én magamnak meg sem találnàm az tuti. Meg ugye az sem mindegy milyen frekvenciàn dobog a baba szíve. Gondolom kérdező, ezzel sem vagy tisztában, hogy 120-160 között okés a szívhang. És ha nem ennyi és ezzel rohansz a kórházba, senki nem fogja a vállad megveregetni, hogy te magadnak állítottàl fel diagnózist.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!