Vannak még rajtam kívül akiknek nagyon kevés a menstruációja?
25 éves vagyok, egész életemben elég kevés menstruációm volt. 14-15 évesen kezdtem menstruálni 8. Osztályban. Sosem kellett a mini tamponnál nagyobbat használnom jobb esetben az első 2-3 tampont még megtudtam tölteni de az összes többi inkább már csak össze lett maszatolva. Ettől függetlenül a ciklusom tart 5-6 napig. Legalábbis a barnázás. Amit ténylegesen menstruációnak neveznék az kb 1-2 nap volt mindig, de az is sokkal kevesebb mint az ismerőseim által elmondott mennyiségek.
Az elmúlt 2-3 évben pedig szerintem még ennél is kevesebb a menstruációm. Jobb esetben 1-2 mini tampont tudok megtölteni, sok esetben a másodikat már csak félig, kb csak higiéniai okokból cserélem a többit. Ettől függetlenül barnázok 5-6 napig most is, de az élénk piros része a menstruációmnak max 1 napig tart. Sokáig azt hittem, hogy nincs is ovulációm és ezért nem vérzek annyira mint kellene. Ezzel egyébként sosem forultam orvoshoz, mert nem szeretnék a jövőben gyereket, szóval úgy voltam vele, hogy ez a kérdés annyira nem foglalkoztat. Viszont idén voltam rákszűrésen (évente elmegyek) és pont mondta a dokim, hogy látja a petefészkemen, hogy épp mostanában volt peteérésem, mert ilyenkor kicsit össze vannak esve. Mivel kb a ciklusom közepén voltam ezért amúgy reális is volt, de számomra meglepő hogy ha minden rendben van akkor miért ennyire kevés a menstruációm?
Nem vagyunk egyformák. Szerintem nincs ezzel semmi gond. Nekem is csak az első 1-2 napon kell normál tampon. A többin a mini bőven elég és sokszor 6-7 óra alatt sem telik meg teljesen.
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!