Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A tampont valahogy újra...

A tampont valahogy újra lehetne hasznosítani?

Figyelt kérdés

Ma épp a zuhany alatt kellett cserélnem, mert iszonyatosan átáztam. A zuhanyzás végére szinte hófehér lett a tampon, kiázott belőle minden. Ha mondjuk valamivel tudnám fertőtleníteni, akkor elméletileg lehetne újra használni? Mondjuk vákumozóval összepréselném.

Sajnos anyagilag nagyon megterhelés a tamponvásárlás. Most sem tudok venni nagyot, így a múlt hónapból megmaradt kicsiket cseréljem óránként.

2023. jún. 26. 10:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem dolgozom, gyeden vagyok.

A betét azért nem jó sajnos, mert ami tényleg vastag, az folyton elmozdul. Konkrétan begyűrődik a fenekembe, mint a tanga és folyik mellé minden.

2023. jún. 26. 12:17
 12/14 anonim ***** válasza:
A vatta jutott még eszembe, anyukám régen mindig azt használt. Bár nem tudom most milyen áron mozog.
2023. jún. 26. 12:25
 13/14 anonim ***** válasza:
54%

A vatta az nagyon középkori megoldás, szerintem ha a betét nem jó a kérdezőnek, akkor az se lesz, ugyanúgy el fog mozdulni meg széjjel fog menni.

Nekem még az jutott eszembe, hogy azt írja, hogy vastag betét elmozdul. Manapság már nem annyira vastagok a betétek, sőt inkább ilyen ultravékonyakat lehet kapni, vannak szélesített végűek is pl. a 4,5 méret az Alwaysnál.

Vagy még ami eszembe jutott, az a mosható menstruációs bugyi, ha esetleg a kérdező nem hallott róla ez olyan mint egy sima hagyományos fekete bugyi, csak bele van építve egy "betét" ami szívja a nedvességet, annak is érdemes lehet utánanézni, jó mondjuk van ára neki, 8-10 ezer Ft/db pl. a This is Redy, de azt írja a kérdező, hogy GYED-en van szóval valószínűleg otthon van folyamatosan, tehát tudná cserélni és mosni folyamatosan őket, és évekig használhatóak. Ez is meggondolandó alternatíva.

#1,7,9 voltam

2023. jún. 26. 12:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Semmiképpen nem lehet egy tampont újrahasznosítani. Iszonyatos felelőtlenség és butaság lenne. Én speciel mióta megtudtam, hogy toxikus sokk szindrómát okozhat, azóta nem is használom (bár előtte sem nagyon használtam).
2023. jún. 26. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!