Visszatérő hűvelyi gombás fertőzésemet Betadine-os vízes oldattal kezelem, árthatok-e az egészségemnek vele?
Figyelt kérdés
Már minden krémet, kúpot, gyógyszert kipróbáltam, de mindig visszatér. Állandó partnerem van, hűségesek vagyunk egymáshoz, ügyelünk az alapvető higiéniára. De egy "szenvedélyesebb" együttlét után már érzem, hogy "nem konfortos" odalent valami... és utána másnap már viszket is... Kipróbáltam, hogy Betadine-os oldattal öblögetem a hűvelyemet, és gombaölő krémmel kenem. Sokkal jobb lett, elmúl pár nap alatt a tünetem. Az a kérdésem, hogy káros-e a Betadine rendszeres alkalmazása hűvelyöblítésre?2010. okt. 11. 11:22
11/16 anonim válasza:
Nem elég a sima kenetes vizsgálat, abban csak gombára és még kettő baktériumra vizsgálnak. Ezenkívül van még sok fertőzés, amit PCR módszerrel vizsgálnak laborban, mindenre érdemes kivizsgáltatni magad, nemcsak pár dologra, mert bármi lehet a háttérben, főleg úgy, hogy nem múlik el.
12/16 anonim válasza:
Nekem egyszer a colpocleanert ajánlotta az orvosom, ez egy hüvelyöblítő és nálam csodákat tett az addig makacsul visszatérő gombával, már évek óta nincs vele problémám. Próbáld ki, ennyi cirkusz után nincs veszteni valód, recept nélkül kapható a patikában, az adagolás, stb. benne van a dobozban. Kívánom, hogy neked is használjon!
13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot!
2010. okt. 11. 14:01
14/16 anonim válasza:
Használsz a gyógyszeres kezelések után olyan kúpot, ami helyre rakja a gyógyszerek által tönkre vágott hüvelyflórád?
A dokik nem mindig mondják, hogy kellene, de hidd el csodákat tud tenni.
15/16 anonim válasza:
Én erre csak annyit mondok, hogy Betadine kúp. Azt még nem javasolta?? Az segít.
Nem ártasz vele, csak ha sokáig használod. De ez a betegtájékoztatójában le van írva.
16/16 anonim válasza:
Szia Én is ezt akartam megkérdezni,így jutottam ide a kérdésedhez. Én is használtam előtte betadine kúpot,de az csak az enyhe fertőzésekre jó.Most én is kipróbálom ezt,szerintem u.az lehet. Illetve a colpocleaner jód is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!