Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan működik a vizelet...

Hogyan működik a vizelet kivàlasztàs ilyen esetekben ès hovà gyűlik?

Figyelt kérdés
Egy ètteremben làttam egy kerekesszèkes hölgyet aki nagyon sok folyadèkot fogyasztott mègse ment el pisilni leves, kàvè, àsvànyvíz, gyümölcslè 2 pohàrral is. Vizelet gyüjtő zsàkja nem lehetett, mert rövid nadràgban volt. Lètezhet ekkora befogadókèpessègű pelenka èszrevehetetlenül. Azèrt furcsa, mert ennyi folyadèktól egy hölgynek màr "mennie" kellett volna. Kultúràlatlan kommenteket nem kèrek. A kerekesszèk aljàra se volt rögzítve eltakart tàska

2023. máj. 22. 02:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Meglepő lesz amit mondok, de a gyomrában lesz megtalálható a nagyja. A többi része a bélrendszerben, a vesében, az erekben, a szövetekben és a hugyhólyagban. Az emberi szervezet így működik. Nem úgy ahogyan te képzeled el, hogy megiszok valamit és az rögtön lekerül a hugyhólyagba.
2023. máj. 22. 03:30
 2/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
69%
Eleve nem minden folyadék távozik el és idő míg leér a hólyagba, de függ a hólyag kapacitásától meg a vizelet tartási képességtől is. Plusz nem tudhatod van-e vese problémája, egy ilyen kerekesszékes illetőnél mások ezek a folyamatok, mint egy egészséges embernél.
2023. máj. 24. 07:33
 3/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
63%
Egyébként meg attól, hogy még te nem láttad, lehet vizeletgyűjtő tasak nála, csak gondolom elrejtette, hogy azért mégis egy étteremben ne lássa más.
2023. máj. 24. 07:37
 4/20 anonim ***** válasza:
73%
Majd mikor biologiabol veszitek az emberi testet, rajossz hogy te se azt pisiled ki, amit fel oraja megittal.
2023. máj. 24. 12:44
 5/20 A kérdező kommentje:
Èrtem csak màr 1 óra utàn se törtènt semmi a leves meleg folyadèk a kàvè is ès vízhajtó ès erre mèg kb 3dl àsvànyvíz meg 2x0,5 liter gyümölcslè. Nekem ennyi utàn màr szorít a hólyagom rendesen. Bàr eleve csodàlkozom, hogy a hölgy ennyit fogyasztott àltalàban az a szokàs , hogy az ilyen sèrültek keveset isznak, hogy nehogy baj legyen. Àllandó zsàk viselèsnèl is de időszakos katèterezèsnèl meg főleg hogyha vèletlenül nincs akadàlymentes mosdó akkor se legyen "ragadós" a helyzet
2023. máj. 26. 11:51
 6/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
22%
Szerintem volt rajta katéterzsák, csak nem látszódott.
2023. máj. 26. 14:40
 7/20 anonim ***** válasza:
65%

Nekem ennyi utàn màr szorít a hólyagom rendesen.

Neked.

Nekem meg pl. nem. Ennyit simán elfogyasztok úgy, hogy órákig nem pisilek. Pedig hölgy vagyok a javából.

2023. jún. 1. 13:53
 8/20 anonim ***** válasza:
92%
Honnan tudod, hogy mi miatt volt tolókocsiban? Ha csak az alsó végtagjaival vagy mondjuk az egyensúlyával van gond és ez volt az ok, akkor miért ne ihatna ennyit? Ha sörözött volna, akkor talán kiderül, hogy van-e katéter.
2023. jún. 10. 08:36
 9/20 A kérdező kommentje:
A làbai nem működhetnek, mert a kezèvel igazgatta őket, hogy "jól" àlljon a làbtartón. Àtlagos testalkata volt. Làbfejei se voltak csúnyàk deformàltak szandàlt viselt. De elrejteni nem tudta volna sehova a zsàkot így esetleg pelenka lehetett. De ott hólyagtàjt akkor kell èreznie vagy az hogyan működik? Ugye olyankor nincs tű a hugycsőbe feldugva ha tele a hólyag akaratlanul bepisil? Van esetleg itt vèletlenül kerekesszèkes illető aki szakèrtő ebben?
2023. jún. 10. 21:55
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan helyen sérült a gerincvelője, akkor van hólyagtájon sem érzékel semmit, talán hátul sem. A dolog akkor jön ki, amikor akar.
2023. jún. 10. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!