Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit jelent, ha a menstruáció...

Mit jelent, ha a menstruáció előtt 3-4 nappal levett vér progeszteron szintje 39,7 nmol/l? 26/N

Figyelt kérdés

A többi eredményemnél ott vannak a minimum-maximum értékek, de ennél semmi.

Nemrég voltam endokrinológusnál megvitatni még az előző eredményeimet, amiket a menstruációm 3. napján levett vérből állapítottak meg - PCOS-szel diagnosztizáltak -, de az orvosom elküldött még egy vérvételre, hogy a ciklus egy másik napján is megnézzük a hormonszinteket. Mivel a menstruációm mindig is rendszertelen volt, nem tudtuk, pontosan épp a ciklus melyik szakaszában vagyok.

Kutattam magyar és angol oldalakon is, hogy mit árulhat el ez az eredmény, de nem sokra jutottam.

Ui.: Mielőtt valaki azt tanácsolná, menjek orvoshoz, ne itt kérdezősködjek: az orvos nem mondta, mikor menjek vissza, időpontot pedig Augusztusra kaptam.

2023. máj. 19. 22:13
 1/2 anonim ***** válasza:
A progeszteron szint vizsgálatánál azt kell tudni, hogy tüszőérési (tehát a menstruáció utáni kb. két hét), vagy a lutealis fázisban van-e a méhnyálkahártya. Előbbi esetben a progeszteron normál tartománya 0,5-2,2 nmol/l, utóbbi esetben 6,4-80. Tehát, ebben az esetben ez normális.
2023. máj. 19. 22:32
 2/2 anonim ***** válasza:
21. napon kéne nézni a progeszteront, akkor van maximumon a szintje. Te viszont később mentél. De mivel ez 21. napi értéknek is megfelelő lenne, ezért azt mondom, hogy rendben van
2023. máj. 20. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!