Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felfázásra felírtak antibiotik...

Felfázásra felírtak antibiotikumot, de begyulladt a vesém?

Figyelt kérdés

Nemrég felfáztam, majd felírtak rá antibiotikumot. Mielőtt elkezdtem szedni, éreztem a derekamnál hátul egy kisebb fájdalmat, gondolom vesemedencegyulladás.

Az antibiotikum el fogja múlasztani azt is?

2023. máj. 12. 17:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Az egész szervezetre hat, úgyhogy el kellene azt is mulasztani, ha tényleg gyulladásban van.
2023. máj. 12. 17:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Esetleg ha nem múlik el, vagy epphogy elmúlik érdemes lehet kérni még egy adag gyógyszert gondolom…
2023. máj. 12. 17:30
 3/8 anonim ***** válasza:

A vesemedencegyulladást megérzed hiddel… én bőgve mentem be a sürgösségire pedig aztán nem vagyok a nyafogós fajta. Úgy tudod legjobban ellenőrizni ha előrehajolsz és hátul kétoldalt rákoppintasz a vesédre. Ha összerogysz akkor igen, bevan gyulladva :)

Plusz, ha vesemedencegyuszi akkor más antibiotikumot adnak, erősebbet mert komoly gyulladás az és 2 hétig kell szedni.

2023. máj. 13. 00:58
 4/8 A kérdező kommentje:
A gerincem mellett a fenekem felett érzek kis tompa nyomást. Lehet, hogy ez csak a húgyuti fertőzés ahogy átnyilal máshova akkor?
2023. máj. 13. 02:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a 3-as írja, az úgy fáj, hogy általában az ügyeleten 2 infúziót kötnek be, hogy bírd a dolgot.

Az is lehet, hogy izomfájdalom, lumbágó pl.

2023. máj. 13. 18:47
 6/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
A vesemedence gyulladás nagyon rossz és akkor más tüneted is van, nekem is volt, bár én nem kerültem kórházba anno meg ilyenek, de azért sürgősben kellett urológiára mennem. Az sajnos igaz, hogy erre ha már kialakult, akkor nem jó minden antibiotikum, nekem is AB szedése mellett alakult ki, utána kellett szednem teljesen mást. Nálad a leírtak alapján nem igazán tippelnék erre, bár kizárni nem lehet. Azért egy urológiai vizit és egy vese ultrahang nem ártana, esetleg vizelet vizsgálat.
2023. máj. 15. 06:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt tőle vesemedence gyulladásom. Fel sem tudtam kelni az ágyból annyira fájt,mèg fekvés kozben is. Egy hónapig kellett antibiotikumot szednem. Azóta mindig nagyon vigyázok magamra,nem szeretném újra átélni
2023. máj. 18. 22:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Végül csak a fertőzés belenyilalt abba a pontba és valószínűleg be is beszéltem magamnak. Azóta jobban vagyok.
2023. máj. 18. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!