Tampont/kehelyt használók, nektek mi a problémátok a betéttel?
A kérdés onnan jött, hogy volt itt egy szavazás pár napja, hogy tampon vagy betét, magasan az utóbbira szavaztak többen.
Viszont mellette meg elég sok tamponos kérdést látok. És ugye a betét az alapvető menstruációs dolog, azt mindenkinek kell használnia. Így felmerült a kérdés, hogy aki tampont, vagy kehelyt szeretne, annak mi a gondja a betéttel?
":'D "ami ki akar jönni, azt nem javasolt benttartani", szerinted ha valaki tampont/kelyhet használ, akkor nem jön ki ugyanúgy a vér? Nem hagyja senki bent se a tampont, se a kelyhet.
A kérdésre válaszolva pedig, baromi kényelmetlen a betét. Itthon azt használok általában, de ha kimegyek a házból akkor csak tampont."
Nem tűnsz túl éleslátásúnak, sajnálom.
Olyanokkal nem szoktam vitát nyitni, akik arra sem méltatják a véleményem, hogy átgondolják, hogyan értettem és mire írtam.
De ha szeretnéd: találós kérdés: vajon melyiknél jön ki hamarabb a hüvelyt és a méhnyakat irritáló, fertőzéseket tápláló, PH egyensúlyt ec*sző vér a hüvelyből a kehelynél, vagy a betétnél?
Linkelj nekem tanulmányokat, ahol megvizsgálták a kelyhet hosszú távú használat mellett, mondjuk 5-10 évre vonatkozóan, hogy okoz-e méhnyak gyulladásokat, rontani tud-e mondjuk egy meglévő HPV, vagy akár egyéb bakteriális fertőzésen.
Ja, hogy a forgalmazók azt mondják, hogy fasza? Akkor gondolom, úgy is van.
"De ha szeretnéd: találós kérdés: vajon melyiknél jön ki hamarabb a hüvelyt és a méhnyakat irritáló, fertőzéseket tápláló, PH egyensúlyt ec*sző vér a hüvelyből a kehelynél, vagy a betétnél?" ugyanannyi ideig tart kehellyel is a menstruáció. Egyébként pedig a kehely esetén a váladék nem érintkezik órákon át a méhnyakkal, ugyanis a kelyhet azt nem kB a méhedbe kell felnyomni.... Plusz a hüvelyfallal sokkal kevesebbet érintkezik kehely esetén a váladék, hiszen nem folyik végig az egész hüvelyen szemben a betéttel, tehát itt már is megdőltek az érveid.
"Linkelj nekem tanulmányokat, ahol megvizsgálták a kelyhet hosszú távú használat mellett, mondjuk 5-10 évre vonatkozóan, hogy okoz-e méhnyak gyulladásokat, rontani tud-e mondjuk egy meglévő HPV, vagy akár egyéb bakteriális fertőzésen."
Ne legyél már ennyire lusta. Te is tudsz keresni. Plusz azért mára már eléggé sok nő használ intim kelyhet. Nem kevés pozitívuma van, ellenben a betétekkel, amelyek olyan kémiákkal vannak teli nyomva, hogy ha azt tudnád.... Minimum gumikesztyű kell ahhoz, hogy egyes olyan vegyszerekhez hozzá érj, amik a betétekben vannak. Az egyik pl a hipó...nah és akkor ezt a női test olyan részéhez tartani napokon keresztül, amihez még sima szappant se kéne használni...
"rontani tud-e mondjuk egy meglévő HPV, vagy akár egyéb bakteriális fertőzésen." a betét pl tud rajta rontani....
"Ja, hogy a forgalmazók azt mondják, hogy fasza? Akkor gondolom, úgy is van." nah látod.... A betétre meg a tamponra is azt mondják, hogy tök jó, aztán az egyikkel átázol, a másiktól meg (bár nagyon kicsi rá az esély, de sajnos van...) meg is halhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!