Tampont/kehelyt használók, nektek mi a problémátok a betéttel?
A kérdés onnan jött, hogy volt itt egy szavazás pár napja, hogy tampon vagy betét, magasan az utóbbira szavaztak többen.
Viszont mellette meg elég sok tamponos kérdést látok. És ugye a betét az alapvető menstruációs dolog, azt mindenkinek kell használnia. Így felmerült a kérdés, hogy aki tampont, vagy kehelyt szeretne, annak mi a gondja a betéttel?
Én férfi vagyok és egyiket sem használom, de tartom azt az ősi véleményt, hogy azt, ami ki akar jönni, nem javasolt bent tartani. Tehát a betétet tartom legjobb megoldásnak.
Ennek ezer racionális magyarázata lenne, amitől most megkíméllek.
Én alapvetően betét párti vagyok,de vannak esetek, mikor tampont használok szívesebben: nyaralás, strand, nem otthon alszom, nyáron ha világos,lenge ruhát hordok - szóval elsősorban a kényelmi szempontból. Hátránya lehet, hogy ha nem a leghigiénikusabb helyen vagy (pl kocsmai vagy vonat mosdó) és cserélni kell, akkor az kockázatos lehet.
A betétet én is amiatt támogatom, hogy aminek ki kell jönnie,az jöjjön ki,de pl ez jobban szaglik, mint a tampon, van egy kicsi pelenka érzete és nagyobb az esély a balesetekre (éjszaka hajlamos csúszkálni és melléfolyni nekem is, hiába próbálom stabilizálni). Erősen szemezek is egy ideje a menstruációs bugyikkal, annyiféle fazonú és színű van már (még testszínű is).
1. átázok (oldalt)
2. kényelmetlen
3. nyáron beleizzadok (igen, műszakban nincs idő óránként zuhanyozni)
4. elcsúszik
5. nincs kedvem a vérben ücsörögni 4-5 óra hosszán keresztül
A tampont beteszem, nem is érzem, hogy ott van, sokkal hamarabb megvan a csere és nem kell attól félnem, hogy átázok vele, ugyanis nem folyik szét a vérem, mint a betéten
:'D "ami ki akar jönni, azt nem javasolt benttartani", szerinted ha valaki tampont/kelyhet használ, akkor nem jön ki ugyanúgy a vér? Nem hagyja senki bent se a tampont, se a kelyhet.
A kérdésre válaszolva pedig, baromi kényelmetlen a betét. Itthon azt használok általában, de ha kimegyek a házból akkor csak tampont.
Tampont betet melle hasznalok. Bizonyos napokon, orakban annyira eros, vagy ha nagy sorbanallas, kirandulas, olyasmi varhato, hogy cserelni kizart.
Es az az erzes, ahogy hosszu ules utan erezni, hogy belul folyik a ver lefele, az nagyon nem megnyugtato egyetlen betettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!