Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az utóbbi fél évben menstruáci...

Az utóbbi fél évben menstruáció előtt kb.1-2 napig barnázok, csak pecsételgetek. Ti ilyenkor a menstruáció első napját ténylegesen amikor már véreztek, vagy a barnázás első napjától számoljátok?

Figyelt kérdés
2010. okt. 9. 18:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Amikor elkezdessz vérezni.Az az első nap (tuttom szerint).
2010. okt. 9. 18:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Én az első naptól.1-3. nap barnázás,4-5. nap ázás:)utána 1-2-nap ismét barnázás-ált.igy szokott lenni.De egy hétnél tovább nem szokott tartani.
2010. okt. 9. 18:14
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első naptól számítandó.

De én javasolnám hogy menj el nőgyógyászhoz ultrahangra.

Nem feltételn olyan normális a pecsételés.

Jobb egy vizsgálat, ami elestleg utólag kiderül hogy felesleges volt, mint egy elkésett!

2010. okt. 11. 13:50
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Ez teljesen normális, semmi kórós nincs benne. Nekem szokott olyan lenni hogy csak barnázós pecsételés az egész! 1-2 nap és kifújt. Sőt ki is szokott maradni egyszer-egyszer! Máskor meg mint a vízcsap... De én nem mentem el vele orvoshoz, nem foglalkozom vele! Azt sem tartom számon mikor jön meg mennyi ideig tart. Valahogy se időm se energiám erre és szerintem tök mellékes is! Szexuális életet nem élek, majd ha gyereket akarok ráérek akkor nézegetni a vérzésemet. Tudnék cifrákat mondani én olyan bajokkal maradtam itthon amikkel más már az intenzivre utaltatta volna magát és hülyének néztek h nem vizsgáltatom ki de még mindig itt vagyok! És nem tudok róla h bármi bajom lenne a szokásos PCO,candida, hirsutizmus, irritális bélszindróma stb.. szarokon kivül! Bár az endometriózisra gyanakszom! De nem fogom minden apró vélt problémáimmal is a dokit zaklatni. EZért olyan fásultak a dokik mert a sok hülye hisztis p*csa(elnézést a kifejezésért és tisztelet a kivételnek) jaj istenem egy napot késik tipusu siralmait kell hallgatniuk egész életükben! Az igazán fontos ügyekre meg komoly betegségekre pedig emiatt nem tudnak odafigyelni mert teljesen lefáradnak a sok holtkórostól
2010. okt. 11. 15:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves felettem szóló!

Akkor én csak annyit mondanék, hogy nem biztos hogy a legjobb stratégiát választod.

Ezt saját példámból tanultam meg.

Nem nagyon jártam dokihoz. Elkezdett jobban fájni a hasam és jobban vérezni...de gondoltam biztos csak képzelődöm.

Továbbra se mentem el dokihoz. Volt hogy sokat izzadtam éjszaka, utánaolvastam mi lehet /betegség, klimax stb/, de gondoltam továbbra is csak képzelődöm és nem mentem dokihoz.

Folyton afftás volt a szám /uténaolvastam, betegség jele lehet/, de gondoltam biztos nem nálam.

Majd elmentem, de a doki csak legyintett. Ilyen a menstruáció.

Én érzetem továbbra is hogy baj lehet és nem kéne erre a dokira hallgatnom ÉS TOVÁBBRA SEM MENTEM EL DOKIHOZ.

Majd már egy év múlva akkor lettem ideges, mikor olyan erősen jött meg, hogy minden nap új gyatyát kellett felvennem, mert átáztam.

Az orvosi látogatás végeredmánye egy műtét lett ezzel az eredménnyel:

- 2 db mióma a méhemben /10 cenits volt az egyik azt ki is vették/

- teratoma adulti = a petefészkem átalakult csont-szőr-agycsomóvá /ment a petefészek kukába

- endometriózis

Ezek után úgy gondolom, hogy irtó hülye voltam, hogy annak ellenére, hogy az volt a benyomásom hogy valami nem stimmel nem mentem dokihoz, mert biztos csak képzelődöm, kemény csaj vagyok nem lehet bajom.

Jobb elmenni, hogy kiderüljön semmi baj, mint túl későn menni.

Korábban még azt is mefigyeltem a hasamon, ha háton fekszem, hogy jééé kiáll ott egy pukli...biztos rákos vagyok, aztán meg röhögtem rajta, hogy milyen vicces lenne, de olyan nem lehet.

Hát rákos nem voltam, de miómám volt és baj is volt bőven, pont ahogy éreztem, csak épp nem hallgattam a megérzéseimre.

Szóval lehet, hogy kedves felettem szóló lehet hogy kicsit késő lesz akkor utánanézni, ha májd gyereket akarsz...

Nem mondom, hogy biztos baj van akérdezővel, de egy nőgyógyász /Fletételn ULTRAHANGOS/ vizsgálat sosem árt.

2010. okt. 11. 16:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Te jó ég! Létezik ilyen betegség, hogy a petefészek átalakuljon ilyesmivé? Mi lehet az oka? Nekem ez elég horrorisztikusnak tűnik, nehezen tudom elhinni.

LÉtezik pontos neve ennek a betegségnek? Sok mindenről hallottam már, de erről még soha. Nagyon ritka egyedi dolog lehet. Nekem is fájt egy időben mindkét alhasam, a dokik egymásnak passzolgattak a nőgyógyász szerint vakbélgyulladás a sebész szerint meg petefészekgyulladás. Ez ment hetekig, nem tudták eldönteni és közben senki nem kezelt! Aztán kifogtam egy jó dokit, aki a nőgyógyászati vizsgálat után egyből kijelentette hogy proktológiai probléma! Nem mentem vele tovább, hanem elkezdtem kezelni magamat természetes szerekkel, természetgyógyászhoz is jártam. És szép lassan elmúltak a panaszok. Én az orvosokban már nem bizok, nem is nagyon megyek a panaszaimmal hanem amit lehet azt itthon kezelek ki. Hiszek abban, hogy maga az ember tudja legjobban mi baja. Ő érzi. Leirhatom a problémát a tüneteket a lehető legvalósabban de az orvos sokszor még utána is csak tapogatózik!

2010. okt. 13. 08:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát igazából nem a petefészek maga alakul át, hanem bizonyos magzati létből ottmaradt sejtek kezdenek "fejlődni" és egész odáig fejlődhet, hogy pl haj, köröm, csont, fog, agyvelő, mirígyek fejlődnek. Úgy hívják, hogy teratoma adulti...régen én is olvstam róla kicsit többet, mert tök érdekesnek találtam, de álmaimban sem gondoltam, hoyg bennem is van ilyen :-D.

De ne úgy képzeld el, hogy egy emberke fejlődik, hanem összevisszaszövetek. Aztán nekem ez pont a petefészkemben volt és meg is nyomorította...de akkor tüneteket nekem nem okozott :-D, pedig 7 centis volt.

2010. okt. 13. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!