Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet valahogy "sürgetni" a...

Lehet valahogy "sürgetni" a menopauzát, hogy minél hamarabb jöjjön?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 28. 19:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
#10 Nincs erről szó. Átlagnál csinosabb, sportol, fiatalos. Ezt tudtára is adom és ezzel ő is tisztában van. Sokkal fiatalabb kolléganői dicsérik. Hidd el őszintén megbeszéltük. Annyira nulla lett a libidója, hogy semmilyen szexuális gondolata ,vágya nincs sőt pont az ellenkezője. Úgy 47 éves korában kezdődött és most 52. azóta nincs szex. Én is sportolok és fiatalos vagyok. A párom azt mondta ha szeretnék még női testet érinteni ő ezt megérti akkor külön válunk bár sokáig nagyon szomorú lenne. Én 2 évvel fiatalabb vagyok. Elhagyni meg nem tudom. Így jártam. Abban reménykedem, hogy nemsokára nálam is bekövetkezik valami hormonális változás.
2023. máj. 10. 15:50
 12/15 anonim ***** válasza:

Értem.

Habár sokszor nem a külsö a probléma, hanem hoyg beleívódott egy a hülye elöítélet.

Másrészt az sem kizárt, hogy idövel, ha stabil lesz a hormonszintje, megint visszajön neki a kedve, föleg, hogy ezek szerint szeretitek egymást.

Vagy esetleg megkeresni egy párterápiával foglalkozó szakembert, aki egy esetleges problémára fényt tud deríteni.

Ugyanis a menopauza az esetek nagy részében nem okoz ilyen mértékü libidócsökkenést, legfejebb a gyakoriság csökken.

Saját tapasztalatból is írok, 66 éves vagyok, sok éves stabil kapcsolatban, és 2-3 naponta legkésöbb igénylem az együttlétet.

2023. máj. 10. 16:17
 13/15 anonim ***** válasza:
#12 Köszönöm ! Jó olvasni, hogy ilyen is van. Párterápia nem szükséges nincsenek kapcsolati problémáink. Az, hogy visszajönne nem hiszem. Egyszerűen undort érez a szex iránt. (Nem én irántam ezt elmondta). Úgy általában a szex és a testiség iránt. Maximum baráti puszira és ölelésre van szüksége és külön is alszunk. Ez régen nem így volt . Ez a menopauzával jött sajnos.
2023. máj. 10. 16:30
 14/15 anonim ***** válasza:
12. De nem magadbol kellene kiindulnod. Nyilván te nem èrzel ilyet ezért ìrod hogy csak időszakos. Pedig hidd el sokaknál nem az.
2023. máj. 10. 17:38
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy mindenkinél úgy van, mint nálam:

"Ugyanis a menopauza az esetek nagy részében nem okoz ilyen mértékü libidócsökkenést, legfejebb a gyakoriság csökken."

Csak arra akartam utalni, hogy az említett esetben nem feltétlen csak a menopauza okozhatja a problémát.

2023. máj. 10. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!