Endometriozis fájdalom mennyire erős?
20 éve menstruálok.
Az első néhány évben egyáltalán nem fájt, viszont nagyon sok volt a vérzés, középiskolás koromban viszont elkezdtem görcsölni, a mennyiség csökkent.
A 20 év alatt...kb 5-6 alkalom volt amikor gyógyszer is lassan, nehezen segitett mert annyira fájt. Alapvetően algoflex duo+nospa-t ha beveszem, egész nap nem fáj. Az első 2 nap nem szoktam megvárni vajon mennyire lesz rossz a görcs.
Rendszeres a mensim, 28 napos, tavaly volt kicsi zavar, némi stressz, kb 3 hónapig korábban jött meg 4-5 nappal, ez mára visszaállt a szokásosra.
Egyre több cikk jön velem szembe az endometriozisrol, ezért érdekel, mert kicsit összezavarodtam. Szinte eviselhetetlen fájdalomról írnak, amire semmilyen fájdalom csillapito sem jó. Viszont sokaktól pedig azt hallom, például a saját anyukámtol, hogy nem volt semmi baja mégis elviselhetetlen volt a mensi fájdalma.
Köszönöm szépen ha valaki megosztja véleményét, tapasztalatát!
"nem volt semmi baja mégis elviselhetetlen volt a mensi fájdalma"
Ha elviselhetetlen volt a fájdalom, akkor hogy érted azt, hogy nem volt semmi baja? Talán csak nem volt diagnosztizálva.
Attól hogy azt hiszik nincs semmi bajuk még lehet hogy van. Az endot (főleg régebben) elég nehezen diagnosztizálták. Még ma is a 100%os diagnózis laparral mondható ki. Van akinek látszik MRIn, hüvelyi UHn, esetleg ha olyan helyen van, ki tudja tapintani a nőgyógyász, és ezek közül se biztos hogy valamelyik kimutatja, vagy pl az egyik igen de a másik nem lát semmit.
A fájdalom változó és az is változik, ki hogy éli meg. Nyilván az előrehaladottságon es az elterjedésen, illetve a helyén is múlik a fájdalom mértéke, ehhez már csak plusz hogy mindenkinek máshol van a fájdalomküszöbe.
Ha gyanakszol rá, hogy lehet endod, akkor keress fel egy nőgyógyászt aki foglalkozik ilyennel, időpontot is kerhetsz az endometriózis klinikára a SOTEn
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!