Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Más is tapasztalt ilyent?

Más is tapasztalt ilyent?

Figyelt kérdés
Megvolt a vérzésem március 13- tól 17 ig, majd elmúlt, erre most tegnap reggeltől megint van, igaz, hogy minimális mennyiség, de ezt most nem értem, miért van.Vagy ez aránylag normális?
2023. márc. 23. 08:43
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Stressz hatására elő szokott fordulni ilyen. Nálam is volt anno.
2023. márc. 23. 09:01
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

Nálam is volt, halaleset miatti sokk miatt.

Várj pár napot, ha nem múlik, vagy még egyszer előfordul jelentkezz be a nőgyógyászhoz.

Lehet akár gyulladastol is..

2023. márc. 23. 10:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek köszönöm.Remélem tényleg csak a rengeteg idegeskedés miatt van..
2023. márc. 23. 10:53
 4/5 anonim ***** válasza:
60%

Simán lehet. Nekem mindig azt mondja a nőgyógyászom, hogy ez egy rendkívül bonyolult folyamat, ami mindenkinél más, sőt egy személynél se mindig minden ugyanúgy működik. És rengeteg minden befolyásolhatja sima nátha, hasmenés, stressz de akár egy front is. Szóval elég érzékeny rendszer. De ha valami tartósan (több ciklus alatt) megváltozik vagy újra és újra előjön, azzal már orvoshoz kell menni. Bármi lehet, gyulladás, felborult hormonháztartas stb..ha valaki rendszeresen jár szűrésre (főleg ha volt a családban komolyabb betegség) akkor kivédhető sokminden pl a méhnyakrák, ami általában évek évtizedek alatt alakul ki. "Van idő észre venni."

Ráadásul évek óta rendelkezésre áll a hpv elleni vedooltas. És legtöbbször az okozza.

Mindet nőgyógyász mondta.

Nekem volt olyan, hogy nem akart elmulni a menstruációm és erős fajdalmaim voltak (mint szülésnél). Kiderult , hogy nyitva volt a méhszájam. Valami cseppeket kellett pontosan meghatározott időközben bevennem, hogy összehúzza. Ez kb 10 éve volt. Azóta se volt ilyen soha. Szerencsére.

Olyan is volt, hogy évekig évente 1-2alkalommal menstruáltam. (Előtte már évek óta rendszeresen. ) Semmi szervi bajom nem volt. Szekunder dismenorrhea.

Kb egy évig kellett szednem először 3 majd az utolsó hónapokban 1 gyógyszert a hormonproblémákra. Aztán először 3 havonta, majd lassacskán beallt (kb 5 éve már) a normális havi ciklusra.

Ezeket csak azért írtam le, hogy lassad milyen sokféle probléma lehet. És ez csak én vagyok. Van két lány testvérem, akiknek szintén különböző problémáik voltak. Rövid menstruáció, közti vérzés, ciszta, szőrösödés, "barnázás ", vérrögök..

Szerencsére mindenki jól van.

Nem is ismerek olyat, akinek mindig minden stimmel. Szerencsés akinek igen. De nem ez az általános.

Ettől függetlenül természetesen ha valamiért aggódsz, ismétlődik, fáj stb. akkor - már csak azért is, hogy saját magadat megnyugtasd- az éves szűrésen felül, el kell menni. Nyűg, kellemetlen, stresszes, de legalább megnyugszol, és tudnak segíteni.

2023. márc. 23. 11:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó! Neked is köszönöm! Igen, az éves szűrésem úgy is aktuális lesz, előre hozom, és rákérdezek a dokinál is..
2023. márc. 23. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!