Igaz,hogy tampont csak 14 éves kortól lehet használni hivatalosan?
Nem igaz. Vannak nagyon kis méretű tamponok, amik bár keveset szívnak fel, de pont jók kisebb lányoknak, akinek nem volt még szexuális kapcsolata. Mini és normál, én ezeket használtam akkoriban, a normált eleinte nagyon nagynak éreztem, de mindenki azt használ ami kényelmes neki.
Fontos, hogy tisztában legyen vele, hogy ezt gyakran kell cserélni és nem szabad bentfelejteni. Illetve az alapvető tisztasági szabályok, hogy kezet kell mosni előtte, WC-be nem dobjuk ki, nem használunk nagyobbat mint amit a vérzés indokol, ha betettük, akkor idő előtt nem vesszük ki (a száraz tampon felsértheti a hüvelyt, fertőzésveszély alakul ki) stb. Az sem árt ha van egy anyuka, vagy bármilyen, a kérdésben tapasztalatabb nő a környezetben, aki elmagyarazza a gyereknek, hogy hogy kell feltenni - kivenni, hogyan kell álljon stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!