Milyen tüneteket észletetek, miután elhagytátok a fogamzásgátlót?
Igazából, még nem tervezek babát, ne haragudjatok, hogy ide írom ki, de a nők egészsége topicban senki sem adott rá választ és engem érdekelnének a válaszok. Arra gondoltam, itt többen olvassák a fórumot olyan nők, akik abbahagyták a hormonális fogamzásgátlót.
3 éve fogamzásgátlót szedek. Egy kapcsolat miatt kezdtem el, de annak már hónapok óta vége lett és most nem tudom, hogy van-e értelme tovább szednem. Igazából nem ártana talán “pihentetni a szervezetemet”, hagyni, hogy kicsit magától működjenek a hormonjaim, de ugyanakkor meg mindenki riogat, hogy majd pattanásos lesz az arcom, a hátam és hullani fog a hajam.
A hajam sosem hullott, mielőtt szedtem, azelőtt se. Így is megeshet, hogy hullani fog? Vékonyszálú hajam van, nem szeretnék kevesebbet.
A másik, amivel riogatnak, hogy tiszta pattanás leszek. Fogamzásgátló elkezdésekor tényleg az voltam, az arcomon, de azt betudhatnám a tinikornak is, mert 18 voltam, amikor elkezdtem szedni.
És a tabitól sem azonnal tisztult ki, hanem 1-1,5 év alatt, szóval az sem biztos, hogy a gyógyszer miatt múltak el a pattanásaim. Most szép a bőröm. 21(majdnem 22) éves vagyok.
Ha amúgy nincs semmilyen hormon gondom, pl pcos meg hasonlók (csináltak hormonpanelt mielőtt felírták), akkor is esélyes, hogy megsínylem ezekkel a tünetekkel? Ti amikor abbahagytátok, mit tapasztaltatok?
Belarát szedek.
Bocsi, hosszú lett.
Én nem tapasztaltam semmi ilyesmit, mást sem. Ráadásul a szerencsésebbek közé tartozom, mert a ciklusom sem borult fel.
Lehet érdemes lenne a nőgyógyászoddal konzultálni ezzel kapcsolatban.
Én 9évig szedtem szünet nélkül.
Amikor elhagytam, annyi változás volt, hogy a gyógyszer mellett tudtam, hogy ha vasárnap abbahagytam, csütök reggel 8 és 10közt megjött. Miután nem szedtem, 28-30nap közt valamikor jött meg, nem volt olyan pontos. De ez legyen a legnagyobb baj 😅
Nekem pattanásos lett az arcom, de olyan 2-3 hónap alatt újra letisztult.
És a libidóm a háromszorosa lett kb.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Talán tényleg egy orvossal is fogok beszélni, mielőtt csak úgy letenném.
3 évig szedtem, kapcsolattól függetlenül is.
Miután leraktam:
- megszűnt az állandó "gombásodás", amivel korábban hiába küzdöttem és jártam majdnem minden második hónapban nőgyógyászhoz (eszembe se jutott, hogy ez a tabi miatt lehet, az orvos sem említette, pedig ő írta fel mindig, tudnia kellett volna)
- a migrénjeim sűrűsége átlag havi 2-ről évi 2-re csökkent
- furcsa módon hirtelen már nem ment a hasam a laktózos dolgoktól :D Lehet csak véletlen összefüggés, de én ezt is már a tabi számlájára írom.
- a libidóm hullámzóbb lett. Amíg tabit szedtem, addig egy állandó, közepes szinten kívántam az együttléteket. Miután letettem, voltak hetek, amikor gondolni se tudtam rá, máskor meg napi 10x rámásztam volna a legközelebb elérhető pasira
- a ciklusom totál felborult, de miután 1 éven át vártam, hogy "majd beáll az", a nőgyógyász írt fel valami gyógynövényes szert, és az egyből helyretette.
Valószínűleg nem a nekem megfelelő gyógyszert szedtem, vagy nem tudom miért volt ennyi nemkívánatos hatása a tablettának, de a külsőmben semmi változás nem jelent meg, tehát se pattanások, se hajhullás vagy hízás nem jelentkezett ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!