Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvely mikrobiom vizsgálatot...

Hüvely mikrobiom vizsgálatot végeznek valahol állami alapon? Vagy hiába fizetjük a TB-t, lehet menni magánba?

Figyelt kérdés
2023. febr. 21. 16:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ahhoz olyan betegség gyanújának, tüneteinek kell fennállni, ami indokolja a vizsgálatot.

Ezt az kezelőorvos dönti el.

2023. febr. 21. 17:09
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
A körzeti orvos segítségével ma Mo-n bármilyen vizsgálatot elvégeznek. Utálom, ha valaki rögtön rinyál.
2023. febr. 21. 17:12
 3/13 anonim ***** válasza:

Mégis miért lenne szüksége bárkinek is hüvelyi mikrobiom vizsgálatra? Ez egy néphülyítés sok pénzért.

"A Lactobacillusok mennyisége és arányai alapján a hüvelyi mikrobiom 5 típusba sorolható, melynek alapján az egészséges állapot, a bakteriális vaginózis, illetve reprodukció szempontjából ideális hüvelyi mikrobiom is meghatározható.

Bakteriális vaginózisban az anaerob mikrobák dominálnak. A mikrobiom vizsgálata alapján az STD-re (szexuálisan átvihető betegségek) és a kismedencei gyulladásra való hajlam is becsülhető.

Tanulmányok kimutatták, hogy azoknál az állapotos nőknél, akiknél koraszülés várható, sajátos mikrobiom mutatható ki, ezért a vizsgálat elvégzése segítheti a klinikust annak megítélésében, hogy várható-e koraszülés."

Remek. Még egyszer kérdezem, mire megyünk vele?

2023. febr. 21. 17:35
 4/13 anonim ***** válasza:
75%

Nem így van.

Vérvétel, egy bizonyos lelet kérése pl. csak urológus kérheti.

Pedig jóba vagyok a háziorvossal.

2023. febr. 21. 18:36
 5/13 A kérdező kommentje:

3-as

Arra, hogy legalább meg lehetne tudni, hogy mitől van állandó hüvelygyulladásom már évek óta, amin semmi nem segít, maximum ideig-óráig.

Minden negatív, minden STD többször le lett futtatva. Mégis negatív, de mégis folyamatosan begyullad újra , és újra.

Egy két antibiotikum, illetve teljes pucolás segített, de valamiért újra és újra rossz lesz, amit a sima leoltások és különböző szűrések nem mutatnak ki.

Tudod, az ilyen PCR tesztek magas csíraszámban mutatják csak ki a kórokozókat, miközben rengeteg betegnél a küszöbérték alatt is tüneteket adnak, és vannak olyan emberek is, akiknél pozitív PCR tesztnél sincs semmi tünet. Persze értem én, hogy már a hüvely mikrobiom vizsgálatot is csak google-val találtad meg, akkor valószínűleg át sem tudod érezni azt, hogy hány nő szenved azért, mert az orvosok képtelenek rájönni, hogy mi baja van az adott páciensnek és csak kezelik össze-vissza őket, ami miatt rezisztenciák alakulnak ki, plusz ugye, mint ahogy írtam, a QPCR tesztek csak magas fertőzöttség esetén mutatja ki pozitívnak a kórokozó jelenlétét.

Nem kívánom neked, hogy éld át azt, mint sok nő átél, mert nem tud meggyógyulni semmitől, és csak önti a százezreket a magán nőgyógyászoknak és semmi eredménye. Keress itt rá a gyakorin, hogy hány ilyen hüvelygyulladásos, hány soha véget nem érő fájdalommal küszködő nő ír kérdést, hogy mi baja lehet.

Szerinted nekünk mi más adhatna reményt, ha az orvosok is csődöt mondanak és szétteszik a kezüket?

2023. febr. 22. 08:44
 6/13 anonim ***** válasza:
40%
Nem érted a peoblèmát. Megcsináltatsz egy ilyen vizsgálatot egy rakat pénzért, és kiderül, hogy szar a flórád, mert pont abba a típusba tartozol, akinek labilis a flórája. Mit csinàlsz? Ugyanis kezelés nincs rá. Kapsz egy diagnózist, csak kitörölheted vele a fenekedet.
2023. febr. 22. 08:49
 7/13 A kérdező kommentje:
Jó, és akkor mi a megoldás?
2023. febr. 22. 09:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia, nekem egy időben ilyen volt!

Az segített,hogy teljesen elhagytam a gyors szénhidrátokat. Enyhe inzulinrezisztenciára is fény derült közben.

2023. márc. 5. 21:36
 9/13 anonim válasza:
Kérdező megcsináltattad a vizsgálatot? Ha igen eredményes lett a kezelés? Egy sorstárs.
márc. 5. 22:05
 10/13 A kérdező kommentje:
9-es. Nem, mert magánon kívül nem találtam mást. :(
márc. 6. 09:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!