Tokofóbiát hogy lehet hatékonyan kezelni?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A terhességtől, illetve a szüléstől való félelmemet szeretném kezeltetni. Szültem már, ennek hatására alakult ki. Olvasgattam könyveket, próbáltam pszichológust is, bár utóbbi nem nagyon akart segíteni ebben, lehet más pszichológus többet tudott volna segíteni. Olyan ember tapasztalata érdekelne, aki hatékonyan át tudott ezen valahogy lendülni, meg tudta oldani a problémát, hogy ne kapjak bele megint feleslegesen egy idő-és pénzpocsékolásba.2023. febr. 18. 20:03
1/3 anonim válasza:
Üdvözöllek! A tokofóbia kezelése mindig egyénre szabott és az októl függ. A korai pszichológiai támogatás létfontosságú. Ha a tokofóbiádat nem kezelteted, akkor az állapot a későbbi terhesség során súlyosbothat. Az általános cél a biztonságos szülés biztositása az anya és a baba számára.
2/3 anonim válasza:
Esetleg hí d fel az Emma Egyesület telefonvonalát (FB-on megtalálod őket). Egyrészt lehet, hogy ők is tudnak segíteni, másrészt tudnak valóban a témában szenzitív szakembert ajánlani.
3/3 A kérdező kommentje:
#1 Köszönöm, ezekkel tisztában vagyok, nyilván ezért keresek segítséget. A korai pszichológiai támogatásról azt hiszem lekéstünk már, a gyerek 4 éves.
#2 Köszönöm, utána nézek!
2023. febr. 19. 08:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!