Mit csináljak ha késik a menstruációm?
Figyelt kérdés
16L vagyok és még nem állt be a ciklusom, de nem is ezzel van a probléma. Legutóbbi ciklusom 39napos volt, és január 2.án mensiztem utoljára. Most nem jön meg, vagy csak nagyon késik nem tudom. Nem élek nemi életet szóval nem áll fent a terhesség, viszont ebbe a szakaszba híztam a legtöbbet, lehetséges emiatt is. Pánikoljak vagy fogjam fel úgy hogy majd megjön?2023. febr. 11. 06:29
1/3 anonim válasza:
Egyrészt: a mensi beállása sok évbe is telhet, szinte az egész tinikort felveheti.
Másrészt: késés azt jelenti, ha a beállt ciklushoz képest mondjuk 7-8 napon belül nem jön meg. De mivel neked eleve rendszertelen és 39 nap volt legutóbb, most pedig szintén ekörül a nap körül vagyunk, ezért még nem késik. A tankönyv szerinti 28 nap kamu, ne erre alapozz.
Harmadrészt: ha aggódsz menj el nőgyógyászhoz és ne engedd, hogy fogamzásgátlót irasson fel. Ragaszkodj hozzá, hogy történjen valami hormonvizsgálat, hogy megnézzék minden rendben van-e.
2/3 anonim válasza:
Most miért gerjeszted teljesen feleslegesen a pánikot? Nekem ebben a korban volt, hogy 3 hónap is kimaradt. 18 éves korodig majd beáll rendszeresen. Gyakori helyett inkább a bioszkönyvet olvasgasd!
3/3 anonim válasza:
Nekem 10 eves koromban jött meg. 17 éves koromig nem állt be. Mondta. a nőgyógyász hogyha ha 18 eves koromig nem áll be akkor hormont kelll szednem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!