Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szokott hányingeretek lenni...

Szokott hányingeretek lenni menstruációkor?

Figyelt kérdés
A mentruáció első 2-3 napja nálam fájdalom terén halál, főleg az első. A derekam majd leszakad, az alsó részem és az alhasam is nagyon fáj és viszonylag hosszú görcseim is vannak. Úgy gondolom ez teljesen normális, ha beveszek egy Algoflexet még ideiglenesen el is múlik valamennyire. Viszont főként az első nap,de enyhén a másodikon is borzasztó hányingerem van, ami nem múlik el. Szinte alig tudok egy falatot enni, és a szagoktól is rosszul vagyok. Eddig még szerencsére nem fordult elő,hogy ténylegesen hányjak, de azért kíváncsi vagyok mások hogy állnak ezzel a témával. Ha ti is hasonló problémákkal küzdötök/küzdöttetek, van-e esetleg bármi, amivel a hányingert a sarokba lehet szorítani?

2023. febr. 5. 23:23
 1/4 Metionin ***** válasza:
39%
Gyömbéres vagy borsmenta tea. Egyébként ugyanezzel küzdöttem, nem, nem normális. Csak általában leszarják az orvosok is, nekem is vagy a 10. említette meg, hogy lehet endometriózis is. Bár kivizsgálva még én sem vagyok, mert egyelőre nem vettem rá magam, hogy kilyuggattassam a hasam a laparoszkópiával, de erős a gyanú. Ha szeretnél egyszer gyereket, mindenképpen járj utána, ha nem, akkor is érdemes csak műtétnél a gyereket tervezőket veszik előre.
2023. febr. 5. 23:36
 2/4 anonim ***** válasza:
56%
Szia! A menstruáció elôtt ès alatt jelentkezô fájdalom sokaknál kifejezetten erôs, ès olyan további panaszokkal jár, mint a hányinger, hasmenès, puffadás. A dismenorrhea nevû jelensèg, vagyis a menstruációval járó fájdalom bizonyos mèrtèkig termèszetes. Az alhasban ès a derékban kialakuló fájdalom a nôk kb. tizedènèl nagyon komoly, ès 1-3 napig tartó rosszullètet okoz. Az elsôdleges dismenorrhea mellett a másodlagos jelensèg olyan betegsègek következmènye lehet, mint az endometriózis, a mèhmióma vagy a kismedencei gyulladásos betegsèg. Az akár a combokba is sugárzó fájdalom mellett olyan tûnetek is tovább nehezitik a helyzetet, mint a hányinger, hányás, a hidegrázás, az erôs izzadás, vagy hasmenès, puffadás ès fejfájás. Ha ilyen komoly panaszok mutatkoznak vagy a fájdalom nem csak menstruáció alatt jelentkezik, mindenkèppen ajánlott az orvosi kivizsgálás!
2023. febr. 5. 23:42
 3/4 anonim ***** válasza:
44%
Volt már rá példa, de a fájdalom miatt lett hányingerem is, szédülés stb.
2023. febr. 6. 00:01
 4/4 anonim ***** válasza:
0%

Amíg nem hánysz vagy ájulsz el, teljesen normális, az erőssége ciklusonként is változó.

Néha meg sem érzem, néha meg második napon inkább minimalizálom a mozgást, mert mindentől hányingerem lesz.

2023. febr. 6. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!