Érdemes lenne hormonvizsgálatot csináltatni, esetleg hormonpótlást kérni szükség esetén?
Figyelt kérdés
Anyukám Parkinsonos lett. Nagymamám Alzheimeres volt. Mindkettőjüknek idősebb korban jelentkezett a betegség. Találtam ezt a cikket:
Bevallom, nem értem rendesen a lényegét.
Megelőzendő a női felmenőim problémáit, érdemes lenne vizsgálatra mennem és elkerülhetném, késleltethetném betegségek kialakulását?
Egyébként most vagyok változó korban, legalábbis életkor szerint.
2023. febr. 3. 09:28
1/1 Csabi34 válasza:
A Parkinson és az Alzheimer kór genetikai tényezőknek és életstílussal kapcsolatos tényezőknek köszönhetően alakulhat ki. A hormonvizsgálat és a hormonpótlás a betegség kockázatának csökkentésére nem bizonyított módszer, de fontos a korai jelek felismerése és a prevenciós intézkedések megtételének fontossága. Az idős korban jelentkező betegségek megelőzése érdekében ajánlott a rendszeres testmozgás, a egészséges táplálkozás, a stresszkezelés, és az életmód megváltoztatása. Ha bármilyen kérdésed van a hormonvizsgálatokkal vagy az Alzheimer kór vagy a Parkinson kór megelőzésével kapcsolatban, fordulj orvosához a személyre szabott tanácsért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!