Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mivel csillapíthatók a menstru...

Mivel csillapíthatók a menstruációs görcsök?

Figyelt kérdés

Próbáltam már Algopirynt, Algo flex M-et, valami természetes anyagokból készült borzalmas cseppeket, de pár hónapnál tovább egyik sem használt. 18 vagyok, 7 éve menstruálok, 7 éve minden egyes hónapban hiányzok egy-két napot suliból,annyira rosszul vagyok. Legutóbb Apranaxot írtak fel, az erősebb fajtából, pár óránál tovább az sem használ, viszont az agyi tevékenységem ettől igen csak megcsappan, és egy nap csak kettőt lehetne bevenni belőle. Jelenleg ezt szedem, illetve kiegészítésnek Algopyrint. Tisztában vagyok vele, hogy a gyógyszereket nem nagyon kéne keverni, de egyszerűen nem bírok ekkora fájdalommal együtt élni, egy-egy napot sem.

A nőgyógyászom meg sem vizsgált, egyértelműen kijelentette, hogy a fogamzásgátlóval kéne próbálkozni, de ő biztos hogy nem ír, mert fiatal vagyok. Hozzámvágott valamilyen tablettákat, ami természetes anyagokból áll, a tájékoztató szerint, a menzesz össze vissza jöhet meg tőle, illetve köztes vérzés is előfordulhat. Be sem merem venni, ráadásul ez is havi majdnem 2000 ft... Nem értem mit kéne tennem. Másik nőgyógyászhoz fordulni? Vagy szedjem ezt amit adott? Esetleg valami tipp másik készítményekre, vagy házi praktikákra?

2008. dec. 27. 15:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Rettenetes görcsökkel küszködtem mindíg. Nekem a meleg mindíg jót tett.Anyukám sót melegített és azt konyharuhába téve raktuk a hasamra. Ma már vannak melegítő párnák stb. Próbáld meg. Nekem azelőtt mindíg bevált. És a cickafarktea már napokkal elötte ittam.
2008. dec. 27. 15:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképpen fordulj másik orvoshoz, mert ez egy bunkó lehet, ahogy leírtad! A fogamzásgátló megoldás lehet, de nem értem, hogy miért nem írta fel neked a doki! Már sz@ros 14-15 éveseknek is felírják, te meg már 18 vagy! Ez a sok fájdalomcsillapító nem tesz jót!

Én fogamzásgátlót szedek már több, mint 4 éve és enyhítette a fájdalmaimat. Előtte az 1-3 napon alig tudtam felkelni az ágyból, úgy fájt mindenem! Most már csak az első napon görcsölök egy picit, de ki lehet bírni!

2008. dec. 27. 15:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem is gumipalackba forró vizet töltöttünk, és azt tettem a hasamra, így próbáltam aludni, és mindig segített. A forró zuhany is jó. Én is nagyon görcsöltem mindig, a fogamzásgátló segített, épphogy érzek egy kis görcsöt, ami nem tart tovább 1 percnél, épp csak jelzi, h megjött.
2008. dec. 27. 15:38
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Tudom, hogy most jönnek a jajdefelelőtlenvagy-szerű kommentárok, de egy olyan valamit mondok, ami nekem bevált, lassan 16 éve. Egy kupica szilvapálinka. Ellazítja a simaizmokat, és nálam nem hogy a görcsöket szünteti meg, hanem a hasmenés is elmúlik tőle. Szerintem ennyi belefér az egészséges életmódba, és legalább természetes hatóanyagai vannak, nem holmi kemikáliák... :-)
2008. dec. 28. 18:54
 5/9 A kérdező kommentje:
A "durva" gyomorproblémáknál nekem is bejött a pálinka (mint pl karácsonyi túlzabálás). :) Ilyen jellegű fájdalmakra még nem próbáltam, no de akkor lehet ez lesz a következő. :) Mondjuk suliban lehet furán néznének rám, ha elővenném a kis kupicámat és töltögetném befelé a szilvapálinkát, de itthon megoldható :)
2008. dec. 28. 19:18
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is nagyon sokat szenvedtem tőle most 31 vagyok olyan 2 éve kicsit jobb nekem a nurofen volt a legjobb sima nem a forte abból egyszerre 2 kell bevenni, de mostanában elég 1 szem advil ultra is meg néha még bekenem diclak kenőccsel, nagyon jó húzódásokra és izomgörcsökre.Nem szedek fogamzásgátlót!

2008. dec. 28. 20:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Olvasgatom itt az érdekesebbnél érdekesebb írásokat. Mind nagyon jó. Én érdeklődnék hogy nekem is minden hónapban erős menzesz görcsim vannak és sajnos vagy az ügyeleten kötök ki szuriért(ami csak átmeneti megoldás)vagy pedig mentő visz el. Kérdésem az lenne hogy az Apranax télleg nagyon szar? Mert nekem legutóbb azt irta fel a nőgyógyászom állítólad ez a legjobb. Még most fog megjönni a menzeszen napokon belül de nagyon félek. :S Ti mit tapasztaltatok erről? És mellette lehet még bevenni fájdalomcsillapítót? Ugyanis a napi 2 szem gyógyszer az nem hiszem hogy hatásos lenne.
2009. okt. 22. 13:30
 8/9 A kérdező kommentje:
Én is azt szedem, mint ahogy írtam, de nekem bevált... Én is mindig nagyon rosszul vagyok, sőt már ahogy érzem hogy kezdek görcsölni, teljesen kétségbe esek és ez rátesz még egy lapáttal. Szóval az én orvosom 550 mg-ost írt fel nekem. Azt mondta egyelőre egyet-egyet vegyek be belőle, napi kétszer. Ha annyira pontos a menzeszem, akkor egy nappal előtte is vegyek már be reggel és este (sajna ennyire azért nem pontos). Szóval amikor érzem, hogy kezd görcsölni, akkor beveszek egyet, és a görcseim nem erősödnek tovább. Aztán amikor érzem hogy megy ki a hatása, megint beveszek egyet. Így egy napra olyan három jut, nagyon max 4 ha éjszaka is rosszul vagyok... Szerencsére én csak első napomon görcsölök. Azt is mondta a doki, hogy idővel majd lehet kettőt kell bevennem egyszerre. Hát múlt hónapban így volt, de utána semmiféle fájdalmat nem éreztem, míg egy után azért kicsit görcsölget csak elviselhető lesz és nem leszek rosszul tőle. Az én tapasztalatom az, hogy ha akkor veszed be, amikor már nagyon görcsölsz és nagyon rosszul vagy, akkor semmit nem ér, de ha akkor, amikor csak kezdesz rosszul lenni, akkor kicsit csillapít és megtartja egy olyan szinten, hogy "együtt lehessen élni" vele, ne vonjon ki a forgalomból, arra a napra a menzeszed. Valaki azt mondja neki abszolút nem használ, szóval próbáld ki, aztán majd meglátod van e értelme. Nekem eddig ez az egyetlen ami viszonylag jó, most már bárhova megyek vagy utazok ez is benne van az "első segély dobozomban".
2009. okt. 23. 12:32
 9/9 anonim válasza:

Nekem is hasonló problémáim vannak. Az első nap a legrosszabb, alig bírok lábra állni.

Mégis azt javaslom hogy olyankor mozogj, először is eltereli a figyelmedet és nem is fáj annyira.

Nekem a legutóbbi módszerem egy Algopirin volt és 3 óra alvás.

Fogamzás gátlót pedig nyugodtan szedhetsz, ma már elég sok féle van, keress új orvost.

Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem a szex is szokott segíteni néha.

Ezt találtam , mielőtt a te kérdésedre rábukkantam, hátha segít : [link]

2011. aug. 12. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!