Rossz alvás és menstruáció között van összefüggés?
Figyelt kérdés
Megfigyeltem, hogy mindig menstruáció előtti vagy közbeni pár éjszaka borzalmasan rosszul alszok, gyakran felébredek, és napközben is ingerült vagyok. A rossz alvás is egy pms tünet lenne?2023. jan. 26. 13:41
1/4 anonim válasza:
Lehet, hogy nálad erre is kihat a hormonszint változás. Nincs univerzális tünet, te ilyen vagy, más meg nem.
2/4 anonim válasza:
Lehet neked az, az első igazat mond.
Ahány ember annyi test, annyi féle hormonháztartás.
3/4 anonim válasza:
Ha csak menzeszkor figyelted meg, akkor egyértelműen van összefüggés. Te ilyen vagy, így működik a tested, amikor menstruál. Esetleg gyógyteákkal kísérletezhetsz, hátha valamelyik beválik.
4/4 anonim válasza:
Köztudottan van közte, igen. A PMS egyik vezető tünete az alvászavar, a nagy hormoningástól van, ahogy a mellfájás is, feszülés, puffadás és egyéb finomságok.
Én is előtte vagyok, napok óta nem alszom rendesen. De nem minden hónapban van így nekem, csak mikor nagyon csapkodnak a hormonjaim. Most pl a fejem is pattanásos lett kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!