Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Rossz alvás és menstruáció...

Rossz alvás és menstruáció között van összefüggés?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem, hogy mindig menstruáció előtti vagy közbeni pár éjszaka borzalmasan rosszul alszok, gyakran felébredek, és napközben is ingerült vagyok. A rossz alvás is egy pms tünet lenne?

2023. jan. 26. 13:41
 1/4 anonim ***** válasza:
64%
Lehet, hogy nálad erre is kihat a hormonszint változás. Nincs univerzális tünet, te ilyen vagy, más meg nem.
2023. jan. 26. 13:46
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

Lehet neked az, az első igazat mond.

Ahány ember annyi test, annyi féle hormonháztartás.

2023. jan. 26. 15:32
 3/4 anonim ***** válasza:
56%
Ha csak menzeszkor figyelted meg, akkor egyértelműen van összefüggés. Te ilyen vagy, így működik a tested, amikor menstruál. Esetleg gyógyteákkal kísérletezhetsz, hátha valamelyik beválik.
2023. jan. 28. 23:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Köztudottan van közte, igen. A PMS egyik vezető tünete az alvászavar, a nagy hormoningástól van, ahogy a mellfájás is, feszülés, puffadás és egyéb finomságok.

Én is előtte vagyok, napok óta nem alszom rendesen. De nem minden hónapban van így nekem, csak mikor nagyon csapkodnak a hormonjaim. Most pl a fejem is pattanásos lett kicsit.

2023. febr. 11. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!