Mit tesznek akkor ha nem jon meg eggyaltalan a menstruacio? Mivel inditjak be?
Pattanás nem mindenkinél van,nézd igazából nyugodtan a gyerekorvosodat is megkérdezheted és kérhetsz tanácsot,sőt meg is nézhet téged.De 16,5 éves korodnál többet nem várhatsz a dologgal.
Gyerekorvoshoz menj inkább,lehet csak kérdezget a fejlődéseddel kapcsolatban és vérvételre küld majd,ha megis vizsgál nem fog szerintem kacsát alkalmazni,hanem megnézi kívülről a nemiszerved,hogy a szeméremajkak rendben vannak és sima pálcikával,fülcucára hasonlít mintát vesz.Anyukáddal beszélj róla.Nem fáj,csak kellemetlen,hisz le kell vetkőzni egy idegen ember előtt,de csak alul,azátán van hogy a mellett is meg akarja nézni,de mindig megvárja hogy olyankor felöltöz alul,meg nem is kötelező dolog.
Én is hasonló helyzetben voltam mint te, nekem sem jött meg 16 éves koromig. Elmentünk anyuval nőgyógyászhoz, ő elküldött ultrahangra és ott kiderült hogy PCOS-em van. Diétát írtak elő de csak nem történt semmi. Elmenünk egy másik nőgyógyászhoz és ő adott rá megfelelő gyógyszert amit mindennap szednem kell (Meforal) és egy Norcolut nevű gyógyszert is felírt ami megyhozta az első menzeszemet most így 17 éves koromban. Már nemtudom ki írta előttem de ezek szerint én volnék az a bizonyos fehér holló :) azóta még nem volt semmi vérzés de valószínüleg azért mert nemigazán szedtem a gyógyszert.
Szerintem mindenképp el kellene menned nőgyógyászhoz. Nembiztos hogy neked is ez áll a háttérben de lehetséges, és ezt minnél hamarabb kezelni kell mert ha nincs kezelve, később meddőséget is okozhat :S ha tényleg nem vagy olyan kapcsolatban anyukáddal akkor kérd meg egy barátnődet hogy kísérjen el a nőgyógyászhoz, menjetek gyermek-nőgyógyászatra ahol tinikkel foglalkoznak főként, tényleg nagyon rendesek nem kell tőlük félni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!