Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Citológia P2-ből másfél év...

Citológia P2-ből másfél év alatt kifejlődhet méhnyakrák?

Figyelt kérdés

1 és 3/4 éve benignus sejtelváltozások P2-t kaptam méhnyakrákszűrés után a kenet értékelésére, Candida fertőzés gyanúja. De úgy, hogy nem kerestek a rendelőből, nem jelezték, az eredményt tavaly nyáron adták oda, kommentár nélkül, amikor mentem más miatt ugyanarra a nőgyógyászatra, és akkor sem végeztek méhnyakrákszűrést.

Tél elején párszor arra kelte, hogy hátul a derekam alatt veséig kisugároz a fájdalom és az alsó lábszáraim feszülnek. A hüvelyemet szexuális együttlétnél merevfalúnak érzem, meg mintha felfelé keskenyedne és futás, sport közben is mitha szét akarna törni. Emellett van sérv érzésem is. Vérzés nem volt, nincs és folyásom se. Néha minimális fehér. Meg, ha felnyúlok technokol állagú átlátszó fehérek hosszú szál jön ki.

Elmentem háziorvoshoz, aki nem talált semmi rendelleneset. Nőgyógyászatra akkor egyből kértem időpontot, február elejére kaptam. Tegnap önvizsgálatnál a méhnyak egy részénél megkeményedést és dudort éreztem és hosszú fehér nyákos szálak is kijöttek.

Teljesen kétségbe vagyok esve. Neten utánanéztem, hogy előrehaladott meg áttétes méhnyakrákra igazak a tüneteim. Temetem magam.

Nem értem, hogy miért nem jelezte az orvos tavaly, hogy valami nincs rendben, és miért nem végzett el méhnyakrákszűrést, miért engedett el nyugodt szívvel.

Olyanok kommentjeit várom, akik hasonló cipőben jártak vagy járnak. Okoskodók, megmondó emberek kérem kíméljenek!

2023. jan. 18. 12:52
 1/6 anonim ***** válasza:
36%

A P2 tökéletes eredmény.

Candida miatt viszont kellett volna hívjanak, hogy akkor a felhőben találod a kezeléshez szükséges gyógyszered.

Remélem másik nőgyógyászatra kértél időpontot...

2023. jan. 18. 13:06
 2/6 anonim ***** válasza:
61%

Inkább hipochonder vagy, mint méhnyakrákos.

1. Egy év alatt nem alakul ki méhnyakrák.

2. Protokoll szerint negatív esetben 3 évente javasolt a szűrés, csak itthon szokás évente.

3. Az előrehaladot méhnyakrák első tünete általában a vérzés...

2023. jan. 18. 13:20
 3/6 anonim ***** válasza:
23%

2-es.

Nagyon is tévedsz.

1 év alatt simán kialakul rákmegelőző állapot,onnan még fél év és már rák is lehet.

Nem baromság az évente szűrés. 3 év? 3 év alatt konkrét rák alakul ki. Főleg, hogy mindenki, mindenkivel szexel.

2023. jan. 21. 11:06
 4/6 anonim ***** válasza:

" ha felnyúlok technokol állagú átlátszó fehérek hosszú szál jön ki.

Elmentem háziorvoshoz, aki nem talált semmi rendelleneset"

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a háziorvosoddal vizsgáltattad meg a hüvelyed???

2023. febr. 8. 15:53
 5/6 anonim ***** válasza:
ha
2023. febr. 8. 19:58
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A mehnyakrak hpv fertozes okozta elvaltozasbol alakul ki. P3 lelet az, ami nagyon sokmindent jelenthet, de mar valami valtozast mutat.

P2 a legtobb felnott nonel az egeszseg, P1 szinte nincs is.

A technokol az a peteereskor keletkezo nyak.

2023. márc. 16. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!