Valaki tudná értelmezni a szövettani eredményemet!? Vetélésem volt, művi befejezésel.
Anamnézis:
UM:2022.09.24.
Ultrahanggal igazolt missed abortus, vérzés miatt kerül felvételre. Számolás alapján 10 hetes várandósság, CRL
alapján grav.s.7+4.
Előző: -
Vizsgálati anyag: T8400.0 Endometrium
Makroszkópos leírás:
8 ccm darabos kaparék, indul 5 blokk. Dr.TB
Mikroszkópos leírás:
Mikroszkóp alatt kevés véralvadék környezetében lobos, necroticus decidua mellett kétrétegű throphoblaszttal
körülvett -helyenként hydropicusan degenerált- magzatbolyhok láthatók. Throphoblast proliferacióra, malignitásra
utaló jel nincs
Szövettani diagnózis:
SNOMED kód és megnevezés BNO Megnevezés:
M7941.0 Megszakadt méhűri terhesség O0210 Missed abortion
3-as vagyok. ÉN úgy értelmeztem a kérdését, hogy tumorra, szervi elváltozásra utaló jel van-e. Nincs.
Az, hogy a méhűrben esetleg benn maradt-e valami a küret után, ebből valóban nem derül ki.
“Tehát semmi nem maradt a műtét után? “
Én ezt úgy értelmeztem, hogy az a kérdés, maradt-e a méhben valami a terhességből. Erre válaszoltam.
Ha nem ez volt a kérdés, akkor bocs.
A szövettanból ilyenkor nem sok érdemleges dolog derül ki, annyi csak, hogy valóban méhen belüli terhesség volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!