Huvelyflorat szajon at szedheto probiotikum helyreallitja?
Figyelt kérdés
Meg nem hallottam ilyet. Mindig kupot hasznsltam otthon. Most Canadaban azt mondta a doki, hogy azt hagyjam, s szedjek probiotikumot. Probalta mar valaki? Eleg draga gyogyszer. Velemeny, tapasztalat?
A szájon át szedhető probiotikumok csak a bélrendszerre hatnak. Nem is értem egy orvos hogy mondhat ekkora hülyeséget.
Ahhoz, hogy egy szájon át bevitt készítmény eljusson a hüvelyedbe fel kell szívódnia a véráramba, és a véren át oda jutni. Ha ez bélbaktériumokkal történik meg, azt szepszisnek hívják és bele is lehet halni. Egészséges emberben ilyen nem szokott történni, a bélbaktériumok a bélben maradnak.
Ha a hüvelyed flóráját akarod befolyásolni, akkor oda kell valamit helyileg bevinni, máshogy nem megy.
2022. dec. 30. 22:22
2/7 anonim válasza:
A Bonolact® Pro+femina-ról olvastam, hogy képes erre, de más probiotikumoknál nem szoktak ilyet ígérni. Laktobacillus védőoltásról is olvastam, hogy segíthet. Nem nagyon értek hozzá, ezért nem zárom ki, hogy működhetnek.
2022. dec. 30. 23:12
3/7 anonim válasza:
1: Ez nem igaz, nézz utána! Vannak hüvelyflórára szájon át szedhető probiotikumok is, a Bélügyek is említi a kapcsolatot.
De van rengeteg probiotikum termék, csak nézd meg, melyikben vannak a hüvelyflórára ható összetevők is, nem mind drága. Tejsavtermelő baktériumokat keress, mint a Lactobacillus rhamnosus vagy acidophilus.
2022. dec. 30. 23:17
4/7 anonim válasza:
3: Azon nem gondolkodtál, hogy hogyan jut el a baktérium a bélflórából a hüvelybe? Gondolom nem vagy orvos, de azért nem árt tudni, hogy anatómiailag elég távol van egymástól a hüvely és a bélrendszer. A szövetek közti kommunikációt pedig a vér biztosítja. Ha ezek (vagy bármilyen) bacik ne adj isten a véráramba kerülnének, akkor kinyírna a szepszis.
2022. dec. 31. 08:40
5/7 anonim válasza:
4# "elég távol van egymástól a hüvely és a bélrendszer." Konkrétan a végbél és a hüvelynyílás csak olyan távol van egymástól, hogy előbbi elég könnyen okozhat hüvelyi fertőzéseket nem megfelelő altesti higiénia esetén, és pl. tanga viselésekor külön fel is hívják erre az ember lányának a figyelmét.
2023. jún. 14. 13:36
6/7 anonim válasza:
Igen, a hüvelyi fertőzést szinte mindig a végbélből átkerülő baktériumok okozzák, E.coli, Proteus mirabilis. Sajnos egyesekre sem a biológia óra nem hat, sem az orvostudomány, korlátoltság ellen nincs orvosság.
2023. jún. 15. 11:23
7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Kedves 6-os leirnad,hogy mit ertesz a biologiai oran? Korlatozottsagon? Szerintem hasonloan gondolkodsz! Azt elhiszik az emberek, hogy a capaporc tablettaban beepul a terdukbe. Azt nem, hogy belbol eljuthat valami a huvelybe. Erdekes
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!