Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vak/látássérült nő hogyan...

Vak/látássérült nő hogyan oldja meg a menstruációt?

Figyelt kérdés

Felmerült bennem a kérdés, hogy olyan nők, akik vakok, látássérültek, nem látnak, hogyan tudják megoldani a menstruációnál a betét cserét? Tekintettel arra, hogy itt a látáson kívül másra nem lehet hagyatkozni. Egyrészt látás nélkül honnan állapítható meg, hogy kell-e már cserélni? Cserélnek fix időközönként pl. óránként? Illetve a mozdulat, hogyan tudják betenni beragasztani úgy hogy a helyére ragasszák, ne csússzon el, megfelelően legyen bent, stb.

Vagy inkább a tampon az elterjedtebb a látássérülteknél mert azt érzés alapján cseréli az ember? De ott meg annyi mindenre - apró dologra - figyelni kell, kézmosás, kilincs, ajtó, megint kézmosás, stb.

Mi a helyzet, hogyan működhet látássérült hölgyeknél a menstruáció dolog?

2022. dec. 29. 18:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
A Tapintásuk sokkal kifinomultabb!
2022. dec. 29. 18:33
 2/11 anonim ***** válasza:
36%
Szag. A menstruacionak szaga van, ver szaga, mi nok erezzuk ezt. :D De egyebkent is gondolom nem hagyja bent 1 teljes napig, a betetet is kell bizonyos idokozonkent cserelni, mert mint irtam lesz szaga.
2022. dec. 29. 18:50
 3/11 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem betétet megfogva lehet érezni, hogy mennyire van tele. Ha meg van valakije, az segít. Szülő, Férj, barátnő... De, ezt csak józan paraszti ésszel gondolom...
2022. dec. 29. 18:56
 4/11 anonim ***** válasza:
32%
Valahogy a seggét is kitörli....
2022. dec. 29. 19:00
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

Teljesen vak vagyok.

Lehet érezni a betét súlyán, ha már nagyon meg van telve. Ha nincs annyira sok benne, akkor meg ahol már elhasználódott, ott más anyagú mint ahol még tiszta. A széléhez érek egy ujjal. Ha még simának/tisztának érzem, akkor maradhat. Ha kétséges, akkor cserélem. Az biztos, hogy gyakrabban cserélem mióta nem látok biztos ami biztos alapon. Az meg hogy elmúlt-e már? Tudom régről hány napig szokott meglenni. Az alapján rakok be betétet. Meg még rászámolok legalább két napot vastagabb tisztasági betéttel.

Berakni nem nehéz. Lehet érezni a bugyi széléhez viszonyítva, hogy hogy áll.

2022. dec. 29. 21:03
 6/11 anonim ***** válasza:
28%

#5.

Köszönjük a kedvességed! 🥰

2022. dec. 29. 22:36
 7/11 anonim ***** válasza:
13%
#5 Bocs, ha hülye kérdés, de ha teljesen vak vagy, hogyan tudsz pl ide írni és olvasni?
2022. dec. 29. 22:42
 8/11 anonim ***** válasza:
62%
Vannak képernyőolvasó programok. Olvassák a képernyő tartalmát-én navigálom billentyűzettel mit akarok olvastatni, meg olvassák amit írok.
2022. dec. 29. 22:46
 9/11 anonim ***** válasza:
32%
Ja, és nincs mit :)
2022. dec. 29. 22:47
 10/11 anonim ***** válasza:
36%
Értem. Bocsi, de el nem tudtam képzelni, hogy hogyan lehetséges. Köszi a választ. 😊
2022. dec. 29. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!