Így felfázhatok?
Sziasztok!
Hűtőraktárban dolgozom, de szerencsére, mint egyetlen nő a legmelegebb helyen vagyok, azaz a 0 fokban. Mivel baba tervezésben vagyunk végképp nem szeretnék felfázni, szerencsére eddig nem is történt.
Acélbetétes bakancsot kell hordanom. 1 darab bundás zokni van rajtam. A lábam egyáltalán nem fázik, de a nap végén vacsarni lehet a zoknimból a vizet. Igazából ez ad okot az aggodalomra.
Ha csak sima zoknit veszek fel, akkor abban meg fázom, de ugyanúgy vizes a zoknim.
A bakim is vizes ezáltal belül. Mindennap a konvektoron szárítom otthon. (szerencsére szagtalan)
Nagyon félek, hogy mivel "vízben" járkálok a hidegben fel fogok fázni.
Az érdekesség, hogy nyáron még csak meg sem izzadt a zoknim, pedig akkor lehetett volna rá oka.
Bármi ötlet / tanács lenne valakinek?
1. A felfázást nem a hideg okozza, hanem a bacik.
2. Régen ezt úgy oldották meg, hogy nejlonzacsit húztak a lábukra a 2 zokni közé.
Így-így, ahogy az előttem szóló írják.
Legtöbbször elégtelen altesti higiénia miatt kapnak "felfázást" a nők.
Az e-coli baktérium a végbél tájékáról átkerül a húgycsőkimenethez, erre a tangabugyi "kiváló" hidat képez.
Köszönöm szépen megnyugtattatok! 😊
Őszintén eddig ezzel nem is foglalkoztam, hogyan is történik ez a jelenség, csak az maradt meg bennem, hogy még gyerek koromban mindig azt mondták "vedd fel a papucsodat, mert felfázol"
Akkor ez téves riasztás volt részemről szerencsére 😊
A felfázást baci okozza nem hideg. A hideg viszont gyengíti az immunrendszert. Elég kevés a teljesen "steril" ember, akiben nincs éppen olyan baci, ami ha nekiindul a hideg miatt ne tudna gondot okozni. De a komolyabb fertőzéseket természetesen kezeltetni kell, nem lesz elég, ha melegen tartod magad.
Napi többszöri zokniváltást nem tudsz megoldani? Esetleg megszórhatod egy kis hintőporral is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!