Édesanyám immár 10 éve, hogy napi szinten,20 percenként rohamszerűen elkezd köhögni. Orvos még ezzel kapcsolatosan nem látta, mert fél, hogy valami komolyabb baja van. Köhögés közben feljön valamilyen váladék is. Lehet e komolyabb baja?
Annyit még megjegyeznék, hogy már 20 éve dohányzik.
(tudom, hogy az lenne a legésszerűbb, hogy elmegy az orvoshoz, de nem akar, én meg erőszakkal nem rángathatom el.)
"Orvos még ezzel kapcsolatosan nem látta, mert fél, hogy valami komolyabb baja van."
És azt hiszi, hogy ha nem látja orvos, akkor nincs is baja? Én elrángatnám erőszakkal is. Mégiscsak az édesanyád!
Tüdőráknál vér jön fel. Az a köpet a cigiseknél normálisnak mondható.
Majd megy magától ha megfog veszni a fájdalomtól. Mást mit tudsz tenni?
Ahogy én ismerem magam lekevernék 2pofot muteromnak azt beraknám a kocsiba és vinném. De az enyém nem cigizik.
* Tüdőráknál vér jön fel.
Ja, bizonyos stádiumban, amikor már késő.
10 éve? Nem normális...
Fél? Én is félnék! Megjegyzem, nem félni kell, hanem a saját érdekében leszokni pl. cigiről, szóval annyira mégsem félhet.
Ha erős bagós, akkor jó eséllyel krónikus bronchitise (ennek a definíciójában van a több éven keresztül fennálló köhögés ált. köpettel) van, melyhez szintén jó eséllyel társul emphysema (tüdőtágulat). Ezek szépen lassan pulmonális hypertóniát majd szívelégtelenséget okoznak.
A tüdőrák is szóba jöhet, de ha az tüneteket okoz, akkor már elég késői stádiumban van, de a felső kettő betegség nagyon tipikus a dohányosokban.
A 19:56-os vagyok.
Az lemaradt, hogy az emphysemát és/vagy chr. bronchitist takarja a COPD elnevezés (az előző válaszolóról jutott eszembe).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!