Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van olyan, hogy terhességnél...

Van olyan, hogy terhességnél alig van nem rugdos a baba?

Figyelt kérdés

2022. nov. 3. 12:19
 1/7 A kérdező kommentje:
*alig vagy nem
2022. nov. 3. 12:20
 2/7 anonim ***** válasza:
30%

Nincs. Legfeljebb úgy helyezkedik el, hogy az anya kevésbé érzi.

De nincs olyan, hogy élő terhességnél ne érezze az anya a magzatmozgást bizonyos idő után.

2022. nov. 3. 12:34
 3/7 anonim ***** válasza:
29%
Nem mindenki érzi annyira erősen, sok mindentől is függ (baba elhelyezkedése, aktivitása, mérete, anya mennyire fedett zsírral).
2022. nov. 3. 12:38
 4/7 anonim ***** válasza:
9%
Van és nem jelent jót.
2022. nov. 3. 13:23
 5/7 anonim ***** válasza:
47%

Nekem melső falon van, és vastag a hasfalam, nem nagyon érzem még sajnos. De uhn láttam hogy nagyon eleven.

20 hetes vagyok

2022. nov. 3. 14:16
 6/7 anonim ***** válasza:
35%
Mikor? Van aki, főleg első terhességnél később érzi, a vége felé a helyhiány miatt kevésbé. Olyan nincs hogy alig, vagy nem rugdos.
2022. nov. 3. 14:49
 7/7 anonim ***** válasza:
69%

Alapvetően a baba nem “rugdos”, hanem csak mocorog, csuklik, átfordul stb. Attól függöen érzed ezt (vagy nem), hogy mekkora a baba, mekkorát mozdul és a testedben azon a részen vannak-e idegvégződések. Eleinte - első gyereknél - még sokáig nem is tudsz különbséget tenni, hogy magadat (pl.bélmozgás) vagy a gyereket érzed-e. Úgy szokták közelíteni az első mozgások érzését, hogy mintha “bugyborékolna” valami, vagy esetleg “kaparászna”. Nekem a 30.hét körül pl. állandóan belenyújtózott a “hüvelyembe” (nyilván nem ezt csinálta, csak ilyen érzés volt. Ilyenkor mindig ledőltem egy kicsit, hogy a gravitáció ne húzza lefelé, s váltson pozíciót, így megszűnt a szúrás lent.

De itt megtalálod, hogy általában mikortól lehet érezni: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..

2022. nov. 6. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!