Van olyan, hogy terhességnél alig van nem rugdos a baba?
Nincs. Legfeljebb úgy helyezkedik el, hogy az anya kevésbé érzi.
De nincs olyan, hogy élő terhességnél ne érezze az anya a magzatmozgást bizonyos idő után.
Nekem melső falon van, és vastag a hasfalam, nem nagyon érzem még sajnos. De uhn láttam hogy nagyon eleven.
20 hetes vagyok
Alapvetően a baba nem “rugdos”, hanem csak mocorog, csuklik, átfordul stb. Attól függöen érzed ezt (vagy nem), hogy mekkora a baba, mekkorát mozdul és a testedben azon a részen vannak-e idegvégződések. Eleinte - első gyereknél - még sokáig nem is tudsz különbséget tenni, hogy magadat (pl.bélmozgás) vagy a gyereket érzed-e. Úgy szokták közelíteni az első mozgások érzését, hogy mintha “bugyborékolna” valami, vagy esetleg “kaparászna”. Nekem a 30.hét körül pl. állandóan belenyújtózott a “hüvelyembe” (nyilván nem ezt csinálta, csak ilyen érzés volt. Ilyenkor mindig ledőltem egy kicsit, hogy a gravitáció ne húzza lefelé, s váltson pozíciót, így megszűnt a szúrás lent.
De itt megtalálod, hogy általában mikortól lehet érezni: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!