Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szedhetem nyugodtan, vagy...

Szedhetem nyugodtan, vagy inkább nem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 17 éves lány vagyok. Nagyon rendszertelen a menstruációm, illetve iszonyatos görcseim vannak minden egyes alkalommal. Ezért elmegyek nőgyógyászhoz, hogy derítse ki van-e valami bajom. De gondolom felír fogamzás gátlót, ha mindent rendben talál. Ennek a szedése nem lenne rossz, mert már élek nemi életet, viszont nagyon szeretnék majd gyereket felnőtt koromban persze. Ez minden vágyam már gyerekkorom óta. Imádom a gyerekeket, és nagyon félek, hogyha elkezdek fogamzásgátlót szedni, akkor később nem sikerül majd a teherbeesés. Ezt nem élném túl :( Ezért teszem fel ezt a kérdést, hogy , hogyha csak pár évig ( kb. 3 évig) szedném a gyógyszert, majd abbahagynám, tartanék egy 2-3 év szünetet és próbálkoznék a teherbeeséssel akkor lehet, hogy nem sikerülne? Vagy ha csak 3 évig szedem, akkor nagy bajom nem lehet? Természetesen megkérdezem majd az orvost is, de nyilván nem fogja azt mondani, hogy de, lehet, hogy meddő leszek. Ezért vagyok kíváncsi a véleményetekre. Köszönöm előre is a válaszokat!
2010. szept. 28. 17:54
 1/5 anonim ***** válasza:
A mostani fogamzásgátlóknak már nagyon alacsony a hormontartalma, semmi gondod nem lesz a teherbeeséssel. A barátnőm kislánya fogamzásgátlás közben fogant meg (elég egy hányás vagy hasmenés, hogy kiürüljön a szervezetből), és makkegészséges, gyönyörű gyerek.
2010. szept. 28. 18:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Szedhetsz fogamzásgátlót, mert már vannak nagyon modern

készítmények, amik minimális hormont tartalmaznak,

és sokkal nagyobb esélyed lenne akkor a meddőségre, ha esetleg akaratodon kívül teherbeesnél, lenne egy abortuszod....

Van olyan fogamzásgátló is, ami egy hüvelygyűrű, havonta egyet kell feltenni a hüvelybe, nem tudod elfelejteni, és minimális hormont tartalmaz. Nem drágább, mint a fogamzásgátló tabletta, de ugyanúgy receptre adják, a nőgyógyász írja fel.

2010. szept. 28. 18:01
 3/5 anonim ***** válasza:

A jól megválasztott, orvosi felügyelettel szedett gyógyszertől nem kell félned. A babát megtarthatod, bármikor fogan, de 3 hónap (nem év!) szünetet szoktak javasolni a dokik.

Sokkal jobb megoldás, mint a görcsök és az abortusz.

Viszont: ha rendszertelen a menzeszed, az azt jelenti, nincs peteérésed (vagy összevissza van), és a nyálkahártya akkor válik le, amikor éppen elöregszik. A gyógyszer a peteérést akadályozza, a vérzés nem igazi menstruáció, hanem ún. megvonásos vérzés.

2010. szept. 28. 19:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:) Akkor ha ajánlja, szedni fogom. De szeretném, ha először kiderítené az okát a rendszertelenségnek.
2010. szept. 28. 19:55
 5/5 anonim válasza:
Óvatosan a gyógyszerrel...nekem tönkretette az életem. Felborította a hormonjaimat és 24 kilót híztam, holott mindig is vékony voltam. Most orvosról orvosra járok. Körültekintően tájékozódj először. A nőgyógyászok sokszor a hasukra ütve írnak fel valamit.
2010. szept. 29. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!