Honnan fogom tudni császár után, hogy lettek-e
összenövéseim?
Figyelt kérdés
Anyukám kolléganője császárral szülte át első és második gyerekét is, és a második csm-kor, műtét közben derült ki, hogy nagyon durva összenövései és letapadásai lettek, ezért vagy 2 órát műtötték még, meg járnia kellett orvoshoz egy darabig.
Viszont semmi panasza nem volt.
Na mármost, nekem csm lesz úgy tűnik, és ha például nem tervezünk több gyereket, de nekem is lesznek ilyen összenövéseim, viszont tünet nélkül, akkor honnan fogom megtudni, ha nem lesz újabb hasi műtét?
Ket baratnomnek peteereskor meg ettol fuggetlenul is szokott gorcsolni a hasuk, ket csaszara volt mindkettojuknek, valoszinu, hogy az osszenovesek okozzak. Ok nem kezdenek ezzel semmit, egyuttelnek vele. Esetleg kerj masodvelemenyt a csaszaros szulessel kapcsolatban masik szakembertol, sok esetben indokolatlan. Persze melyen tapado lepenynel, vagy aktiv vajudaskor is fennallo harantfekvesnel ill. bizonyos szivproblemak eseten valoban nem lehet elkerulni. A tobbi esetben viszont orvosfuggo is lehet. En a Budai Perinatalis Kozpontot ajanlom (Dr. Guttmann Orsolya, az o velemenyeben megbiznek).
2022. nov. 1. 12:28
22/26 anonim válasza:
Egyáltalán miért lesz császár?
2022. nov. 1. 13:00
23/26 A kérdező kommentje:
A nőgyógyászom szerint a szemem miatt csm kellene, de megyek szemészhez, ahol ki fog derülni egy szemfenék vizsgálat után, hogy mit javasol. Ugyanis ahogy előtte olvastam, -5 felett biztos csm, de erről kikérem szemész véleményét, nyilván nem álltam le vitatkozni az orvossal.
2022. nov. 1. 13:30
24/26 anonim válasza:
Baromira túlhaladott dolog rövidlátás miatt a csm, gyakorlatilag már nincs valódi szemészeti indikáció a csásszárra. Persze ettől minden szarra ráírják, mert a szemésznek ugye nem fáj, úgy se neki kell megcsinálni.
2022. nov. 1. 14:05
25/26 anonim válasza:
Hat ez fura… akkor engem is csaszarozni kellett volna ketszer, szerencsere ahol en szultem, ott errol nemhallottak :D (Nemetorszag)
2022. nov. 1. 20:44
26/26 anonim válasza:
Nem tudom, vannak-e összenövéseim, 2 császár után vagyok, viszont sokszor húzódik belül, például mikor tornázunk és hátrafele csavaró mozdulatot teszek felső testtel, belül feszül, fáj. Tüsszentéskor is érzem, hasizom gyakorlatoknál is. A mensi fájdalmasabb lett, elhúzódóbb is. Biztos vagyok benne, hogy ez a császárok miatt van, sajnos. :(
Én úgy tudom, nem a dioptria függvénye a császár javaslat. Nekem -6-os szemeim vannak, nem volt indokolt erre a császár, mindkettő hüvelyinek indult, más miatt lett ez a vége.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!