Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Honnan fogom tudni császár...

Honnan fogom tudni császár után, hogy lettek-e összenövéseim?

Figyelt kérdés

Anyukám kolléganője császárral szülte át első és második gyerekét is, és a második csm-kor, műtét közben derült ki, hogy nagyon durva összenövései és letapadásai lettek, ezért vagy 2 órát műtötték még, meg járnia kellett orvoshoz egy darabig.

Viszont semmi panasza nem volt.

Na mármost, nekem csm lesz úgy tűnik, és ha például nem tervezünk több gyereket, de nekem is lesznek ilyen összenövéseim, viszont tünet nélkül, akkor honnan fogom megtudni, ha nem lesz újabb hasi műtét?

2022. nov. 1. 10:06
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:

A császárvonal oldalon is ezt írják, ami nem igazán nyugtatott meg:

"Tíz, császáron átesett nőből átlag hétnél van valamilyen összenövés, két császármetszés után ennek előfordulási valószínűsége pedig 90% körüli."

2022. nov. 1. 10:09
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem okoz panaszt akkor sehonnan nem fogod tudni. Nem is látják ja nem nyitnak fel. Ha meg megműtenek esetleg miatta, az összenövés lehetősége ugyan úgy fennáll majd.
2022. nov. 1. 10:28
 3/26 anonim ***** válasza:
91%
Nem fogod tudni. Súlyos esetben okozhat fájdalmakat, extrém esetben bélelzáródást is. De amíg tüneteid nem lesznek, nem lehet megmondani. A külön probléma ezzel az, hogy ha felnyitják és megműtenek valakit összenövésekkel, az csak még pluszban fokozza az összenövések kockázatát, így sajnos ismerősöd is azért járt ennyiszer orvoshoz, mert egy ördögi körben találhatta magát. Ez ilyen. A császár egy nyílt hasi műtét, annak minden kockázatával. Csak erről nem népszerű beszélgetni, mert hát mennyire jó alternatíva ugye... nem fáj annyira és hasonló tévhitek keringenek körülötte. Sajnos.
2022. nov. 1. 10:29
 4/26 A kérdező kommentje:

Igen, én is így olvasom mindenütt... :(

De hogy lehet így nyugodtan élni utána, hogy lehet ilyen folyamatok mennek végbe az ember testében?

Én meg eleve paragép vagyok sajnos.:(

2022. nov. 1. 10:33
 5/26 anonim ***** válasza:
90%
Ha nincs tüneted és nem lesz ismételt műtéted, nem k.va mindegy, hogy van-e összenövésed vagy nincs?
2022. nov. 1. 10:36
 6/26 anonim ***** válasza:
77%
Ó, ha paragép vagy, akkor érnek majd még meglepetések. 2 gyerek után a legkisebb problémám, hogy lettek-e összenövéseim! Elég, ami kívül változott, a belsőbe már bele se merek gondolni... :( (és akkor a gyerekkel kapcsolatos parákról még nem ejtettünk szót).
2022. nov. 1. 10:40
 7/26 A kérdező kommentje:

Nem, nem "k.va mindegy".

(Köszönöm a kultúrált megfogalmazást...)

Mivel az oldalon is írják, hogy még évekkel később is okozhat problémát, attól, hogy nem fáj addig.

Egyébként nem ez volt a kérdésem, ha pedig nem tudsz trágárkodás nélkül megnyilvánulni egy ilyen komoly dologgal kapcsolatban, megkérlek, hogy ne kommentelj.

2022. nov. 1. 10:41
 8/26 A kérdező kommentje:

6-os kommentelő.

Köszönöm a választ, de nem a gyereknevelés nehézségeire lettem volna kíváncsi, főleg úgy, hogy nem tervezek második gyereket.

2022. nov. 1. 10:42
 9/26 anonim ***** válasza:
81%
Hüvelyi úton szültem és emésztési panaszaim miatt derült ki, hogy hashártya összenövéseim vannak, nem is tudták megcsinálni a vastagbéltükrözést. Szóval nem csak császárnál fordulhat elő, nekem simán a terhességekre fogta az orvos.
2022. nov. 1. 10:52
 10/26 A kérdező kommentje:
Esetleg van olyan, akinek van tapasztalata csm után való összenövésekkel kapcsolatban?
2022. nov. 1. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!