Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi történne, ha egy más által...

Mi történne, ha egy más által használt betétet, vagy tampont használna valaki, vagy éppen 2x használnánk fel ugyanazt a betétet?

Figyelt kérdés

Figyelem, a kérdés csupán elméleti szintű, és talán nem is túl életszerű, de azért kíváncsi vagyok, hogy melyik esetben mi lenne:

- olyan betétet használnánk, amit más már használt korábban (pl. ott lett hagyva mosdóban, illetve tavaly láttam olyan kérdést, hogy 2 lány elment túrázni, az egyiknek a tampon mellett volt bent betét is, a másiknak meg épp akkor jött meg, és hogy legalább a betétet odaadhatja-e a másiknak, bolt meg nem volt a közelben. Most nem találom, nem tudom, igaz volt-e a kérdés, vagy sem...)

- Ugyanazt a betétet (vagy tampont) próbálnánk meg kétszer használni magunk. Pl. egy éjszakait a következő éjszakára megint ugyanazt.

A kérdés pedig: melyik esetben mi történne?

(Remélem maradhat a kérdés attól, hogy nem gyakorlati jellegű, és normális válaszokat légyszi. Köszönöm)

2022. okt. 30. 12:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

Miutan kihanytam a belem... az elmeleti valaszom a kovetkezo:

Meg a sajat hasznalt cuccaid ujrahasznalata is hatalmas fertozesveszelyt jelent.

A hasznalt tampont ujboli magadba tomkodeset nem tudom hogyan gondoltad kivitelezni.

Ezeknek a termekeknek limitalt a nedvszivo kepessege, egy ido utan mar nem kepesek tobb folyadekot felvenni, atengedik azokat.

Ismetlem, okadtam, nem tudom hogy adhat ilyet ki az agyad.

2022. okt. 30. 12:47
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Öhh... A használt tampon vagy betét telítődik, nem fog tudni vért magába szívni. De ami durvább, hogy a vér elkezd bomlani, mindenféle baktériumok szaporodnak el benne, borzasztó nagy a fertőzésveszély, még túl sokáig sem szabad pl. a tampont benthagyni, nemhogy kétszer használni vagy más véres tamponját használni. A túrázós példa nagyon remélem, hogy nem igaz, de ilyen esetben csak van vmelyiknél papírzsepi, szalvéta, esetleg vmi kendő vagy inkább levenném a zoknim, vagy a melltartóm, akár a pólóm, de még legvégső esetben sem tenném be a más által használt betétet. Különben jó eséllyel az történne, hogy vmi gombás vagy bakteriális fertőzést szed össze, aki ezt megtenné, de nemi betegséget is átvihetne.
2022. okt. 30. 13:03
 3/11 anonim ***** válasza:
52%
Hogy teszel be újra egy használt tampont?! Amúgy meg amellett, hogy rohadt undorító és egészségtelen még semmire sem mész vele, mert ha már egyszer használtad akkor nemigen tud új folyadékot felszívni. Persze ha mondjuk a betétet kivennéd úgy, hogy csak pár csepp van rajta akkor működhet, de ilyet meg miért tenne mégis bárki? Meg aztán az is érdekel, hogy hogyan maradna a helyén egy egyszer már kivett betét? Ha csak egy picit ferdén tettem be véletlenül és meg kéne igazítani az is új betét, mert a régi már nem ragad többet rendesen.
2022. okt. 30. 13:59
 4/11 anonim ***** válasza:
67%

Mindenféle vérrel terjedő betegségek potenciálisan elkaphatóak különösen tamponnal. (HIV, hepatitisz stb)

Nemi betegségek amik a hüvely váladékból elkaphatóak.

Hugyúti fertőzés, különösen a betéttel. A női hugycső rövid, még a saját váladékod is fel tud menni pl szex vagy maszti után, ezért kell elmenni mindog pisilni, még ha nem is volt orgazmusod. Ez nagyon gyakori, kb minden nőnek volt már "felfázásos" tünete azaz UTI fertőzése.

Mindenféle baketriális fertőzés a lebomló vér miatt.

2022. okt. 30. 14:17
 5/11 anonim válasza:
0%
Okoskaim, fejezzétek már be, a kérdező nem a tamponra gondolt, hanem az olyan betétre, ami még nem véres, csak már volt benn.
2022. okt. 30. 20:46
 6/11 anonim válasza:
0%
És nem, nincs igazatok, csak részben.
2022. okt. 30. 20:49
 7/11 anonim ***** válasza:
42%
Konkrétan csak a kérdésben kétszer írja le a tampont is. Meg hogy mosdóban hagyott... Te szoktál ott hagyni a mosdóban tiszta betétet? Egyáltalán, az meddig volt bent? Öt perc múlva mentél is ki újra cserélni? És akkor az gyenge vérzés még XD
2022. okt. 30. 20:54
 8/11 anonim ***** válasza:
58%

"Ugyanazt a betétet (vagy tampont) próbálnánk meg kétszer használni magunk."...

Ez alapján a tamponra IS gondolt.

Okoskam😝

Szovegertelmezes nem annyira megy, ugye?😙

Azt meg, h a kerdezo mire gondolt, nem tudhatom, mert gondolatolvasassal MÉG nem foglalkozom. Vagy te magad vagy a kerdezo egy masik fiokrol?🤔

2022. okt. 30. 20:56
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehet újrahasználni őket...
2022. nov. 26. 21:19
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Srácok, a kérdés elméleti.
2022. nov. 27. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!