Ciszta miatti mensi kimaradás miatt feltétlen orvoshoz kell fordulni?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha nem fontos, hogy pontos-e a ciklusom, vagy megjött-e időben, akkor meddig adhatok időt a szervezetemnek, hogy magától helyre álljon esetleg? Muszáj ilyenkor az orvosi beavatkozás? 4 cm-es cisztám van, ami 1 hónapja volt vizsgálva, akkor már kisebb volt, mint 30 nappal korabban. Most 10 napja késik, terhes nem vagyok, így hát gondolom a ciszta zavart be. Ha orvoshoz megyek, gondolom gyógyszert adna, de nem akarok gyógyszerezni, csak ha már muszáj. Meddig egészséges ezzel várni szerintetek?2022. okt. 30. 11:55
1/4 anonim válasza:
"Meddig egészséges ezzel várni"
Ez az idő már letelt. Te csak szeretnél gyógyulni, ehhez viszont orvos - és netán gyógyszer kell.
2/4 A kérdező kommentje:
Azt azért kétlem, hogy 10 nap késés a világ vége :) (7 nap csúszás még a "nagykönyv szerint" is belefér egy egészséges ciklusba.) Nem hinném, hogy azonnal hormonnal tömni magam egészségesebb, mint mondjuk "engedni", hogy kimaradjon egy ciklus.
2022. okt. 30. 12:31
3/4 anonim válasza:
A menzid kimaradása okozat, az ok a ciszta.
Ha nem az okot szünteted meg, az csak látszat-javulást eredményez, azt is csak jó esetben.
Tehát nem a menzid kimaradása, hanem a kiváltó ok, a ciszta miatt érdemes dokihoz fordulni.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez eddig megvan, de a ciszta fel is tud szívodni (már elkezdett kisebb lenni), ezért kéreztem az időre rá, hogy mennyi idő alatt szívódhat fel és mikor van az, amikor már csak orvos tudja elmulsztani és szükség is van erre a szervezetemnek.
2022. okt. 30. 16:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!