Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van felfázás érzésem...

Miért van felfázás érzésem menstruáció alatt?

Figyelt kérdés

Augusztusban kezdődött, akkor csak épphogy volt felfázás érzésem, mikor megjött, Urzinolt szedtem, elmúlt, viszont feltűnt, hogy nagyon erős (tényleg nagyon-nagyon erős) a vérzésem, ami előtte nem volt, sőt inkább barnáztam mindig (pcos)... szeptemberben, mikor megint megjött, olyan durvák lettek a panaszok, hogy minden pisilésnél megőrültem, annyira fájt, és percenként jártam ki, de csak cseppek jöttek. Mellé megint iszonyatosan erős volt a vérzés.

Azonnal elmentem urológiára, vizeletem negatív, bakteriológia negatív, azt mondták, menjek nőgyógyászhoz. Másnapra elmúlt ez a borzalmas felfázás érzés, de a vérzés 3 napig ugyanilyen rettenetes maradt.

Januárra kaptam időpontot...

Most fog megint megjönni, és rettegek, hogy megint fel se fogok bírni állni, annyira fájni fog.

És kicsit félek, hogy valami nagyobb nőgyógyászati bajom van, sajnos elkövettem a hibát, hogy olvasgattam a neten... van valami ötletetek esetleg, hogy ez mi lehet? Vagy hogy kerüljem ki, hogy megint az legyen, mint múlt hónapban? Nem hagyhatok ki minden hónapban 2-3 napot a munkában, csak mert "felfázás" érzésem van a mensi miatt...

2022. okt. 28. 23:14
 1/2 A kérdező kommentje:
Ui: voltam ultrahangon is, elvileg a pcos elmúlt, már csak 1-2 kis cisztát látott a doki!!!!
2022. okt. 28. 23:15
 2/2 anonim ***** válasza:
18%

Lehet menstruációhoz kötött hólyaggyulladás. A kialakulásának az oka nagyon sok minden lehet, de azért jöhet ki mindig a menszeszed környékén mert ilyenkor lejjebb esik az ösztrogén, ami gyulladás csökkentő hormon amúgy. Mivel PCOS-es vagy, ezért gondolom a hormonháztartásod amúgy is labilis, szóval ez tuti rásegít.

1. Dokinál érdemes kérni hormonvizsgálatot, akkor is ha már elmúlóban van a PCOSed, attól még a hormonjaid lehet, hogy rosszul működnek.

2. Higiéniára oda kell figyelni. Mit használsz? Ha betétet, akkor cseréld sűrűbben, ha tampont azt is. Ha kelyhet, akkor ne csak a kelyhet mosd ki, hanem amiben tárolod azt is. Ha mosibetétet, akkor áztasd be ecetbe mielőtt kimosod és használod.

Kerüld a tangát menszesz előtt és közben, illetve elölről hátulra töröld pisilés után.

3. Immunrendszer probléma is okozhatja. Érdemes lehet megtámogatni egy kis extra c vitaminnal vagy valami hasonlóval és nézesd meg a D vitaminodat, mert a legtöbb embernek alacsony (főleg most, hogy kezdődik a tél) és az gyulladásokhoz és immunrendszeri problémákhoz vezethet.

4. Ha van párod, akkor pisilj együttlét után és őt is mosdasd meg jól, mielőtt bármit is csináltok.

5. Mély levegő. Minden rendben lesz.

Amivel próbálkozhatsz januárig:

* c vitamin és egyéb immunerősítő szerek

* orvosi medveszőlő

* echinacea (kasvirág) kapszula

2022. okt. 29. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!