Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Irrigátorosok, hogyan csináljam?

Irrigátorosok, hogyan csináljam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma használtam jódos colpo cleaner irrigátort (majd' egy hónapja volt méhszájseb fagyasztásom, a doki mondta h ezután csináljam meg). A problémám az, hogy bár elolvastam vagy 50szer a használati útmutatót, valahogy úgy érzem hogy mégse tudom rendesen használni:S

1. Rakok bele annyi vizet, amennyit szerintem kell (középső borda, ez gondolom a recés részt jelenti?:S), és amíg pezseg a tabletta egy csomó kifolyik belőle...Most akkor pontosan(!) meddig is kell tölteni meg hol van az a "Középső borda"?

2. Amikor behelyezem a "szárát", majd összenyomom a flakont, csak nagyon keveset tudok belőle kinyomni, mert úgy érzem mintha egy lufi lenne bennem, amit vizzel pumpálnék tele, és elég kellemetlen. Nem igazán értem, hogy amikor kihúzom, mit csináljak közben?:S Mert ha elengedem a flakont olyan érzés mintha vákuumot csinálnék ott bent, ráadásul visszaszívja a flakonba a folyadékot. Ha meg folyamatosan nyomom, akkor miután kihúzom, ömlik belőlem a lötyi...

3. NEm tudom azt sem, ha az a jó ha tovább bent marad egy kicsit a folyadék, vagy ha rögtön visszafolyik és kimossa ami bent van... ? Mikor először csináltam, amikor felálltam a kádban, elkezdett folyni belőlem, de nagggyon sok... Mikor másodszor csináltam, már nem, mert akkor egyből visszafolyt, még félig ülve. Melyik a jóó?:S

4. Nektek is ilyen sokáig tart, vagy csak én szöszmötölök vele jó fél órát?!

5. Én már azt a mennyiséget is, amit az irrigátorba kell tölteni, irtó soknak találom, de ráadásul, miután végeztem ezzel a jódos irrigálással (2 nap), tejsavval kell még egy ideig, naponta, ráadásul 1 literes mennyiséggel! :O El se tudom képzelni, hogy a fenébe fogok annyit bepumpálni, ha már ezzel a kb. 2 decivel is ennyit vesződök:S

Kérlek Titeket, segítsetek mert írtó szerencsétlennek érzem magam ehhez a dologhoz pedig fontos lenne hogy normálisan meg tudjam csinálni :(

Még egy utolsó kérdés: Azt hogy kerüljem el hogy a fehér kádam tiszta sárga legyen a jódtól?:S Mert eléggé megfogja és nem nagyon tudom eltüntetni:S

Köszi előre is!

21/L

2010. szept. 27. 19:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Én csak tejsavval szoktam irrigálni. Már közel 4 éve csinálom ezzel megelőzve a fertőzéseket (hatásosan).

Azok alapján amit leírtál, jól csinálod.

Én úgy szoktam, hogy fürdés után még a kádban maradok, sacc per kb teszek a flakonba langyos vizet (nem szoktam nézni h hanyas borda) majd feloldom mint a pezsgőtablettát.

Ráteszem a kis csövet és hanyat vágom magam a kádban. Én azért szoktam kicsit feküdni mert így a legkényelmesebb szerintem és így mindig marad egy kicsi hely ahol ki-be közlekedik a levegő és nem lesz vákum! :)

Szóval! Felhelyezem a csövet, megnyomom a kis palackom és utána kihúzom h ne menjen vissza bele a használt folyadék. Megvárom míg kifolyik belőlem a folyadák (mert ki kell, hogy folyjon) és utána megint felhelyezem a csövet, megnyomom a palackok, kihúzom, kifolyik a lé és így tovább amíg el nem fogy belőle a víz.

Sajnos a kád elszíneződésére nincs javaslatom...:(

Még annyit, hogy az elején nekem is macerás volt a használata, de 1 hét után bele lehet lendülni és rá fog állni a kezed. :)

Mielőbbi gyógyulást kívánok!

2010. szept. 27. 21:11
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, megnyugtattál:)

Azt megkérdezhetném, hogy te milyen gyakran irrigálsz? Csak mert később én is megelőzés jelleggel szeretném folytatni, és úgy tudom arra heti 1x javasolt.

2010. szept. 27. 21:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Én heti 2x irrigálok, de ha fogyóban van a tabletta akkor csak egy felet szoktam használni. :P
2010. szept. 28. 18:51
 4/5 anonim ***** válasza:
A jódot állítólag a Kálium metabiszulfit elszínteleníti,borkénként is árulják.Esetleg még trisó.
2010. okt. 3. 00:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!! :)
2010. okt. 3. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!