Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normális ha egy nap egy...

Normális ha egy nap egy betétet használok el?

Figyelt kérdés
Mert nem ázott át még soha de megtelik vérrel. Nem tudom, hogy mikor van az a pont, amikor már ki kell cserélni. Gondolom nem valami higiénikus... egyébként elkaphatok vmi fertőzést emiatt? A vérzés áltagos erősségű. Kb hányat kéne egy nap?

2022. okt. 15. 17:18
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Jól gondolod, egyáltalán nem higiénikus, és azt is jól gondolod hogy kaphatsz fertőzést. 3-4 óránként kellene cserélni.
2022. okt. 15. 17:23
 2/9 anonim ***** válasza:
8%
Minden mosdohasznalatkor cserelem... szerinted higienikus, amit te csinalsz?
2022. okt. 15. 17:29
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

2-es A minden mosdóhasználat is túlzás, van aki óránként pisil.

Az lehet normális, ha keveset vérzel, de azért minimum 8 óránként cserélni kellene. Valószínűleg komfortosabb, és higiénikusabb lenne többször.

2022. okt. 15. 17:34
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Én vérszegény vagyok,a második nap már olyan kevés jön,hogy bőven elég lenne egyszer kicserélni,ettől függetlenül kb 3 óránként cserélem,mert így higiénikus. Illetve a menstruációs vérnek van egy szaga,ami nem éppen kellemes,szóval semmiképp nem higiénikus,hogy csak napi egyszer cseréled.
2022. okt. 15. 17:38
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
A 8 órától sincs olyan nagy baj. Gondolom, nem keltek fel az éjszaka közepén cserélni. Munkahelyen pedig szintén nem biztos, hogy akkor tudsz kimenni, amikor lejár a 4 óra és akkor sincs baj. A tamponnál szigorúbban be kell tartani a gyakori cserét, különben toxikus sokkot okozhat.
2022. okt. 15. 18:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
3-4 db szerintem a normális.
2022. okt. 15. 21:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Én olyan 4-5 óránként cserélem. Szerintem az bőven normális. Persze ez az erősségtől is függ.
2022. okt. 15. 21:47
 8/9 anonim ***** válasza:
57%

Nincs baj a nyolcórával, mert éjjel sem kelünk fel, de engem ébren zavar, ha már 4-5 órán át ugyanaz a betét van benn.

A tampon más, azzal 6 órát is elvagyok, mert nem bepállva ücsörgök, mint egy betétben.

2022. okt. 16. 08:49
 9/9 anonim ***** válasza:
8 óránál tovább nem túl higiénikus bent hagyni, és igen, lehet emiatt fertőzést is kapni (hajlam kérdése is természetesen). De nem értem, hogy akkor miért nem használsz bizonyos periódusokban inkább tisztaságit. Abból is van sokféle, betétnél kevesebbet bíró, de ugyanakkor az általános tisztaságihoz képest hosszabb/vastagabb típus is.
2022. okt. 16. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!