Hogyan zajlik a nőgyógyászati kisműtét (egészségügyi küret) a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban mostanában?
Pénteken, 21n megvolt a nagy nap..
A dolgozók nagyon rendesek.
Történetesen egy szobába rakták az összes kisműtétes hölgyet. Nem stresszeltük egymást, inkább másról beszélgettünk. Egyszerre vittek le minket a műtőbe. A műtét után, már fent a szobában, akik előbb ébredtek, azok elmondták az ápolói tanácsokat a később magukhoz térőknek.
De egyebekben...
Mivel nagyon magas volt a vérnyomásom, ezért a nyelvem alá spricceltek valamit, amitől helyreállt a normál érték.
Nem kaptam se nyugtató tablettát, se nyugtató injekciót - se reggel, se közvetlenül a műtét előtt.
Én - a párommal ellentétben - hála Istennek nem vagyok annyira stresszelős típus. Ha a párom nem kapott volna bármilyen műtétje előtt nyugtatót, szívinfarktussal kellett volna átvinni az intenzívre.
11h-kor vittek le. Nyugtatót nem kaptam még akkor sem. Talán ez is oka lehetett, hogy nagyon nehezen aludtam el. Direkt becsuktam a szemem, amikor elkezdték csepegtetni belém az altató infúziót, de még sokáig hallottam mi van körülöttem. Ja és az infúzión kívül sem kaptam „előaltató”, kábító szurit, ahogyan a múltkori ugyanilyen műtétemnél a másik kórházban. (Úgy látszik, ahány kór-ház, annyi szokás.)
Miután felhoztak a műtét után és felébredtem, kettő órán át nem ehettem-ihattam semmit. Mondták, hogy aludjak vissza, de nem bírtam. (a múltkori ugyanilyen műtétemnél akkor tértem egy kicsit magamhoz, amikor rám szóltak, hogy másszak már át a hordágyról az ágyamra. (biztos azért mondták, mert nyitva volt a szemem - de valójában nem voltam még magamnál) Akkor alig másztam át a hordágyról az ágyamra, rögtön "visszakábultam".)
Ötkor engedtek el, a rokonok vittek haza.
Most reménykedve várom a laborvizsgálat eredményét, remélem, nem lesz semmi gond.
Hadd legyen egy kérdésem, hátha Te többet tudsz erről: most ez diagnosztikai küret volt, csak mintát vettek a méhemből. Ha találnak valamit (de mondjuk nem rákot, csak miómát vagy hasonló, kevésbé súlyosat), akkor következik majd a terápiás küret - tehát a teljes leszívás?
Előre is köszönöm válaszodat: Éva
Nemrég jött meg a szövettan eredménye, a rákszűrés hála Istennek negatív.
Csak azt nem értem, hogy a műtét óta miért van minden 2. vagy 3. napon mensesem?
Ha valakinek van e téren tapasztalata, írja meg, kérem!
Sziasztok! Hétfőn a ismét egészségügyi küretem, ezúttal a váci kórházban. Tudnátok mesékni a felszíbes altatás ottani menetéròl?
(Mibden èrdekelne, egészen onnantól, hogy nyugtató szurit vagy tablettát kapok-e a kórteremben, egészen a műtòben történő dolgokig.)
+ kerdés: pár hét óta rivotrilt kell szednem: reggel 0,5mg, este 1mg. Befolyásol-e ez valamit akár az altatásban, akár az ébredés utáni lelki / testi hogylétemre?
A nőgyógyásznak mondtam ezt, de az altatóorvossal valószínűleg csak a műtòben fogok találkozni.
Előre köszi a válaszojat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!