A kistarcsai Flór Ferenc Kórházban a nőgyógyászati, felszínes altatásos kisműtét (egészségügyi küret) reggelén milyen altatót / nyugtatót kap a beteg?
Amikor Vácon volt uez e műtét, előre megmondták a nejemnek, h xanaxot.
Azok tapasztalata érdekelbe minket, akit már ott Kistarcsán operáltak ezzel / ott dolgoznak ilyen területen.
Irjárok le légyszi, h az adott gyógyszernek mi a hatása ill mit fog fel ebből és a körülöt
te lévő dolgokból a beteg?
A nejen nevében is köszönön előre a válaszokat! Jani
Szia!
Köszi a választ.
Nem tudom, h ott voltál-e, amikor a párodat felhozták a műtőből.
A feleségemet még az érdekelné, h amikor a párodat felhozták a műtőből, akkor csukott szemmel ALUDT, vagy nyitott / félig nyitott szemmel, kábán feküdt az ágyon és később valójában csak magához tért.
(Szegény nejem eléggé viszolyog az altatástól, azért van ennyi kérdése.)
Elòre köszi a választ: Jani
Bocs, még egy kérdés: ezek szerint felengedtek Téged is a kórterembe?
Annak örülök. Azt hittem a járványügyi dolgok miatt max a betegfelvétwli részif mehet a kísérő
Tehát a kórteremben is mellette lehettél?
Szia! Feleségemet pénteken fogják műteni. Amikor tegnap a kórházban volt vérvételen, az volt kiírva, hogy pénteken nincs látogatás. Ez azt jelenti, hogy még a váróban sem lehetek ott?
Vagy a látogatási tilalom csak azt jelenti, hogy a kórterembe nem mehetek be, ahogyan Te sem mehettél?
Előre köszi a választ: Jani
Szia! Tegnapelőtt, 21n megvolt a nagy nap..
Sajna a feleségem nem engedte, hogy elkísérjem, inkább nézzem meg otthon a gyerek kora délutáni óvodai szereplését.. Hát, nem tudom.
A dolgozók biztosan nagyon rendesek, a feleségem csupa jót mondott róluk. Egy szobába rakták az összes kisműtétes hölgyet, akik nem stresszelték egymást, inkább másról beszélgettek. Egyszerre vitték le őket a műtőbe, akik előbb ébredtek, azok elmondták az ápolói tanácsokat a később magukhoz térőknek.
De egyebekben…
Reggel hétre kellett mennie Kistarcsára. A Dunakanyarban lakunk, egy rokonunk bevitte reggel a kórházba (nekem sajna nincs jogsim).
A feleségemet beutaló szakorvos ott dolgozik, ő utalta be a feleségemet, úgy volt, hogy ő is operálja. Persze nem őhozzá írták ki, hanem, hanem egy fő-fő orvoshoz, mivel "így írja elő a protokoll".
(egészségügyi küret volt, rutinműtét, nem kell hozzá sok-sok évtizedes tapasztalat)
Valamilyen okból azonban mégis a kezelőorvosa operálta.
A beutaló orvos még előtte pár nappal azt mondta, hogy a műtét 9re van kiírva, azt mondták, hogy ha 9kor műtik, 17h-kor mehet haza. Ehhez képest azt mondták helyben sokkal később lesz a műtét, várnia kell. (Természetesen étlen-szomjan, de ez így van rendjén.)
Mivel nagyon magas volt a vérnyomása, ezért a nyelve alá spricceltek valamit, amit, amitől helyrállt a normál érték.
Engem elég sokszor operáltak, így tudom – és Te is írtad – hogy mielőtt leviszik a műtőbe (egyes helyeken már reggel) kap nyugtató tablettát (egyes helyeken nyugtató injekciót). Feleségem nem kapott semmit. (Feleségem -velem ellentétben - hála Istennek nem annyira stresszelős típus. Ha én nem kaptam volna nyugtatót, szívinfarktussal kellett volna átvinni átvinni az intenzívre ennyi várakozás után)
Fél tíz tájt a beutaló orvos benézett a kórterembe, hogy délelőtt mégis meglesz a műtét.
Ehhez képest 10óra ötvenkor úgy beszéltem a nejemmel, hogy még nem tudott semmiről.
Pár perc múlva kaptam az sms-t a feleségemtől, hogy „visznek”. Nyugtatót – mint írtam – nem kapott még akkor sem. Talán ez is oka lehetett, hogy nagyon nehezen aludt el. Direkt becsukta a szemét, amikor elkezdték csepegtetni belé az altató infúziót, de még sokáig hallotta mi van körülötte. Ja és az infúzión kívül sem kapott „előaltató”, kábító szurit, ahogyan a múltkori ugyanilyen műtétjénél. (Úgy látszik, ahány kór-ház, annyi szokás.)
Miután felhozták a műtét után, csak az volt neki nehéz, hogy kettő órán át még nem ehetett ihatott semmit. Ötkor tényleg elengedték, ugyanaz a rokon hozta haza.
Összességében örülök, hogy feleségemnek pozitív benyomásai voltak, de nekem – mint hivatalnoknak – kicsit kaotikusnak tűnik ez az egyszer így mondom -aztán mégse úgy - ja, de mégis úgy - munkaszervezés.
A lekapart méhnyálka eredmény 4hét múlva várható, reméljük a legjobbakat. Párodnak jó egészséget kívánok.
Üdv: Jani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!