Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért nem nedvesedek és miért...

Miért nem nedvesedek és miért nincs menstruációm 2-3 hónapja?

Figyelt kérdés

39 vagyok és életemben soha nem maradt ki menstruációm, 12 -13 éves korom óta teljesen rendszeres volt. Amit az utóbbi időben észrevettem:

- kb tavaly kezdődött: 1-2 alkalommal kimaradt a menzeszem, de utána 28 napra pontosan mindig megjött és ment tovább a dolog.

- idén pedig június végéig minden rendben ment, majd azóta megint nem jött meg. Tehát július, augusztus kimaradt.

- most szeptember elején egy pisilés alkalmával volt kis rózsaszínű vér a wc papíron, azt hittem, végre megjött, mert mindig igy kezdődik, de következő pisilésnél már semmi nem volt. Azóta is semmi.

A nedvesedés hiányát is ezzel egyidőben vettem észre.

- 1-2 hónapja maszti közben tűnt fel, hogy nem nedvesedek be, mint előtte. Szinte semmi sincs. Mondjuk a libidóm is nulla, 2 havonta egyszer kívánom meg a masztit. Nincs párom, de szuperül érzem magam és élvezem az èletet, nem hiányzik a szex egyáltalán.

Soha semmi nőgyógyászati problémám nem volt, nem szedtem fogamzásgátlót sem soha.

Semmi más tünetem nincs.

Elolvastam mindent:

- pcos, IR, pajzsmirigy, stb de egyikhez sincs tünetem. Nem vagyok stresszes, nincs fertőzèsem, nem diétázom, nem fogytam, bár hízni híztam 7-8 kilót, de az a mozgásszegény életmód és a sok édesség miatt van. Máskor is híztam, fogytam életem során - pár éve 20 kilót leadtam egészsègesen - mégsem maradt ki a menstruációm.

Szerintetek mi lehet a gond?

Köszönöm, ha van valami tipp.

2022. okt. 1. 23:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Lehet, hogy elért a menopauza, menj el, megnézetni.
2022. okt. 2. 00:02
 2/19 A kérdező kommentje:
39 évesen?
2022. okt. 2. 00:04
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Persze.

Testvéremnek 19 évesen lett menopauzája.

2022. okt. 2. 00:06
 4/19 A kérdező kommentje:

jó, azért az extrém és nem normális.

Elolvastam a klimax tüneteit.

Az égvilágon semmi olyan tünetem nincs, ami klasszikusan jellemző lenne rá: hőhullámok, stb.

2022. okt. 2. 00:12
 5/19 anonim ***** válasza:
16%
Az oltástól van.
2022. okt. 2. 00:26
 6/19 A kérdező kommentje:
nem vagyok oltva.
2022. okt. 2. 00:33
 7/19 anonim ***** válasza:
4-es Nem hőhullámokkal kezdődik, hanem a kimaradozó menstruációval.
2022. okt. 2. 00:52
 8/19 A kérdező kommentje:

persze, bármi lehet.

Mint ahogy ciszta, cukorbetegség, pajzsmirigy, stb és annak ellenére, hogy semmi tünetem nincs, még lehetnek ilyen okok.

Barátnőmnek ( 34 éves most) is volt régebben olyan, hogy kimaradt neki 2-3 hónap, több alkalommal is, de azóta is rendszeresen menstruàl.

Szóval fogalmam sincs.

Várok még egy kicsit, mert még “csak” 2 hónap maradt ki.

Azt olvastam most, hogy 3 hónapos kimaradás után ajánlatos orvost megkérdezni.

2022. okt. 2. 00:59
 9/19 anonim ***** válasza:
Klimax.
2022. okt. 2. 14:36
 10/19 anonim ***** válasza:
Miért mondod egyből, hogy biztos nem klimax? Mert ha az, akkor az olyan nagy szégyen lenne?
2022. okt. 2. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!