Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Negatív lelet, mégis HPV...

Negatív lelet, mégis HPV tipizálás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hétfőn megyek vissza a dokihoz, addig is megesz az ideg. Megkaptam a cito eredményem, ami értékelhető, negatív. Reaktív hámelváltozás, metaplasia, regeneratio. Amin nem is lepődtem meg, mert egész nyáron hüvelygyulladással szenvedtem, és amikor vették a citót még mindig nem voltam tökéletesen. Amúgy a gyulladást kezelték szájon át, kuppal, gombára bacira is. A lényeg, hogy a leleten fel van tüntetve, hogy ismétlés 6 hónap után, lobellenes kezelés után. Már ennek sem örültem, egész nyáron dokihoz jártam, nem terveztem fél év múlva ismét menni, de mindegy beletörödtem, hogy ez a protokoll.

Most derült égből jött a levél, hogy még HPV tipizálás is szükséges, de azt is elég fél év múlva. Teljesen értetlenül állok az eset előtt, valaki más járt hasonló cipőben? Teljesen tanácstalan vagyok....

2022. szept. 29. 17:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezek a leírtak lehetnek HPV fertőzés jelei, engem is elküldtek HPV tipizálásra. Nekem nem az volt a végén, hanem simán gyulladás, de így legalább tuti volt. A HPV bizonyos fajtái rákot okozhatnak.

Ha eddig magánba jártál, akkor ha nem akarod kifizetni a magán díjat a helyi SZTK-ban megcsinálják 12 ezerért (augusztusban emeltek árat). Ha meg TB-re jártál, akkor elvileg ingyen kéne legyen.

Van kisebb csomag is az SZTK-ban de az nem tudom mennyibe kerül és csak 4 HPVre szűr.

Amúgy a kenetet le tudják venni amikor megcsinálják a következő citót, szóval nem extra kitérő a dokihoz.

Sok sikert és jobbulást!

2022. szept. 29. 18:35
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. Abban meg tudnál segíteni, hogy a HPV szűrés és tipizalas az ugyanaz? Vagy most első körben csak azt tudom meg, hogy van-e, és ha van, mégegyszer kell menni, hogy tipizalják? Vagy ez egyszerre történik ilyen esetben?

Amúgy maganba járok, ott is veszik le, de köszönöm az infókat.

2022. szept. 29. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Nincs rajta a szokásásos citológiai kódokból egy, csak ennyi, hogy reaktív hámelváltozás?
2022. szept. 29. 21:52
 4/4 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Elvileg lehetne menni szűrésre, de nekem majdnem ugyanannyi volt, mint a tipizálás, szóval én inkább arra mentem (amúgy is azt ajánlotta a doki), mert úgy voltam vele, hogy minek fizessek kétszer, ha a tipizálással kiderül, hogy van-e vagy sem és ha van akkor rögtön megkapom az eredményt, hogy melyik.
2022. szept. 30. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!