Negatív lelet, mégis HPV tipizálás?
Sziasztok!
Hétfőn megyek vissza a dokihoz, addig is megesz az ideg. Megkaptam a cito eredményem, ami értékelhető, negatív. Reaktív hámelváltozás, metaplasia, regeneratio. Amin nem is lepődtem meg, mert egész nyáron hüvelygyulladással szenvedtem, és amikor vették a citót még mindig nem voltam tökéletesen. Amúgy a gyulladást kezelték szájon át, kuppal, gombára bacira is. A lényeg, hogy a leleten fel van tüntetve, hogy ismétlés 6 hónap után, lobellenes kezelés után. Már ennek sem örültem, egész nyáron dokihoz jártam, nem terveztem fél év múlva ismét menni, de mindegy beletörödtem, hogy ez a protokoll.
Most derült égből jött a levél, hogy még HPV tipizálás is szükséges, de azt is elég fél év múlva. Teljesen értetlenül állok az eset előtt, valaki más járt hasonló cipőben? Teljesen tanácstalan vagyok....
Ezek a leírtak lehetnek HPV fertőzés jelei, engem is elküldtek HPV tipizálásra. Nekem nem az volt a végén, hanem simán gyulladás, de így legalább tuti volt. A HPV bizonyos fajtái rákot okozhatnak.
Ha eddig magánba jártál, akkor ha nem akarod kifizetni a magán díjat a helyi SZTK-ban megcsinálják 12 ezerért (augusztusban emeltek árat). Ha meg TB-re jártál, akkor elvileg ingyen kéne legyen.
Van kisebb csomag is az SZTK-ban de az nem tudom mennyibe kerül és csak 4 HPVre szűr.
Amúgy a kenetet le tudják venni amikor megcsinálják a következő citót, szóval nem extra kitérő a dokihoz.
Sok sikert és jobbulást!
Köszönöm a válaszod. Abban meg tudnál segíteni, hogy a HPV szűrés és tipizalas az ugyanaz? Vagy most első körben csak azt tudom meg, hogy van-e, és ha van, mégegyszer kell menni, hogy tipizalják? Vagy ez egyszerre történik ilyen esetben?
Amúgy maganba járok, ott is veszik le, de köszönöm az infókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!