Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Zineryt-et használtam a...

Lestat_626 kérdése:

Zineryt-et használtam a pattanásos arcomra, ki is tisztult a bőröm, nagyon szép lett. Ez az állapot tartott úgy 2-3 évig. Most hirtelen újra olyan lett, mint régen. Mitől van ez? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Körülbelül 2-3 éve használom a Zineryt-et.(ekkor voltam 13-14) Az arcbőröm nagyon pattanásos volt (és zsíros), de a doktornő kiírta a Zineryt-et, elkezdtem használni és egy idő után a pattanások elmúltak. Az arcomon egy nagyobb pattanás sem volt, de még egy miteszer sem. Teljesen kitisztult, mindenki irigyelte a bőröm.

De most nyáron egyszer csak, szinte a semmiből újra előjöttek a pattanások, nagyon sok, és elég nagyok. Most ugyanolyan az arcom, mint vagy 3 éve. (Most leszek 17) A homlokomon van a legtöbb, de az arcom többi részén is van. Nem értem miért jöttek elő. Már vagy 2-3 éve egyenletesen szép az arcom, most meg „csak úgy” újra, „visszacsúnyul”. Lehetséges ez?

Ugyanúgy élek, ahogy eddig. Nem változott az étrendem, sem pedig az életmódom. Lehetséges az, hogy a Zineryt hat évekig, és azután „elveszti a hatását”?

Voltam bőrgyógyásznál is, aki, először valami Alkesbor krémet írt ki, de az nem használt. Mikor másodjára voltam, újra Zinreyt-et írt ki. Szóval most azt használom. Remélem újra hatni fog, ahogy eddig. Eleinte próbáltam (kő) púderrel elhalványítani a pattanásokat, de én nem sok változást láttam. Vagy ezzel csak ártottam az arcomnak? Már azt sem használom úgy egy hete, mióta újra kezdtem a Zineryt-et.

Ne mondjátok, hogy ez olyan tipikus tinédzser-kori kipattogás, mert nem az. Ha eddig 3 éve tiszta volt a bőröm, és most csak úgy újra kijön egy csomó, akkor az nem normális!

Remélem valaki, meg tudja majd mondani, hogy vajon mitől lehet ez. Egyre jobban kezd idegesíteni, és vissza akarom kapni a tiszta bőröm! :(

2010. szept. 26. 10:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy hormonális és most jött elő (újra).
2010. szept. 26. 21:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, a doki is vmi ilysmit mondott, h felborult a hormonháztartásom, meg stb. De ezt mivel tudom kezelni? Mármint a hormonháztartást?
2010. okt. 9. 15:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Használj Roaccutan-t.Erős gyógyszer,de a legcsúnyább aknés fertőzést is elmúlasztja.Általában csak magán bőrgyógyász írja fel,mert eléggé drága gyógyszer.Nekem segített
2010. okt. 9. 15:40
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha lány vagy, akkor a fogamzásgátló vagy hormontabletták (Diane 35 stb.) nagyon szépen rendbe teszik, ha fiú vagy akkor bőrgyógyász által felírt cuccok.
2010. okt. 9. 16:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Lány vagyok. :) Ezt a Diane 35-öt csak orvos írhatja ki?
2010. okt. 10. 08:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, csak orvos írhatja, de már kivonták a forgalomból, helyette a Cypromix van , ami ugyanaz szinte. A hormonális változás ellen pedig nem tudsz mit tenni, ilyen fiatalon normális dolog, sőt szükséges, ha majd 25 évesen lesz hirtelen ilyen csúnya az arcod, akkor kell aggódni.
2010. okt. 10. 11:39
 7/8 A kérdező kommentje:

A Cypromix-t is csak orvos írhatja fel?

Hát szerintem egyáltalán nem "normális"... a környezetemben élőknek nincs egy pattanásuk se, és így elég zavaró pl. suliba is menni, mikor körülöttem mindenkinek tök szép a bőre. Náluk akkor nem normális?

Ja, és nekem is az volt, és most megint csúnya. Így meg még zavaróbb/idegesítőbb.

Főleg, h a doki szerintem nagyon nem vágja, h mi van. Most is vmi szar gyógyszert írt fel, ami egyáltalán nem használ... Pedig már 1 hónap eltelt. :(

Kezdem unni... :'(

2010. okt. 10. 14:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen lehet!

Én amikor elkezdtem használni a zyneritet, már a második nap kevesebb pattanásom volt. Kentem minden nap reggel és este és egy idő után szépen elmúltak. Viszont ha nem kentem visszajöttek a pattanások, amikor pedig kentem folyamatosan megint csúnya lett az arcom mert megszokta a szervezetem. A fogamzásgátló se biztos, hogy elmulasztja, nekem az sem segített sajnos:(

menj másik orvoshoz, esetleg magándokihoz aki felír Neked valami nagyon jó gyógyszert.

2010. okt. 10. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!