Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek ha nem maradt mára...

Mit tegyek ha nem maradt mára tablettám?

Figyelt kérdés

Fogamzásgátló tablettát szedek.

1-2 héttel ezelőtt volt egy kisebb hasmenésem miután bevettem a napi tabit. Nem akartam kockáztatni így vettem be még egy darabot, viszont így egyel kevesebb volt ugye és mára nem maradt tablettám. Holnap kezdődik az egy hetes mensis szünet. Szeretném ugyanúgy szedni a tablettákat úgyhogy ha ma nem vennék be és utána lenne az egy hetes szünet szerintetek lehet baj belőle? Nem tudom mit kéne tegyek.

Ui.: Ha ez fontos kb. 9 hónapja szedem már.

2022. szept. 4. 12:13
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha ma nem veszed be, akkor egy nappal korábban fog kezdődni a vérzésed. Nem véletlenül van pont egy hét szünet a két levél között, ha most kihagysz a 7 helyett 8 napot akkor meglehet hogy a védettségi hatás gyengül.

A legegyszerűbb megoldás ha ugye ma már nem szedsz gyógyszert és egy nappal előbb kezded meg a következő levelet mint amikor szoktad.

2022. szept. 4. 12:44
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

2 opció van.

1. Beveszel egy szemet a következő levélből. Majd megtartod a szokásos 7 napos szünetet. Azt a hiányos levelet pedig elteszed hogy ha máskor van hányás vagy hasmenés akkor abból tudd pótolni. És a 7 napos szünet után egy teljesen másik "teljes" levelet kezdesz szedni.

2. Ma nem veszel be újabb szemet. Elkezded a mai nappal a 7 napos szünetet. Majd ezután elkezded szedni a következő levelet. Így innentől kezdve 1 nappal előbbre tolódik az új levél elkezdése és vélhetően a megvonásos vérzés kezdete is.

26N

2022. szept. 4. 18:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!