Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valaki tud tanacsot adni?

Valaki tud tanacsot adni?

Figyelt kérdés

Fogamzasgatlot szedek lassan 1 eve egyreszt vedekezeskepp masreszt rendszertelen volt a menstruaciom es az orvosom is ezt javasolta ra.

Amiota szedem mindig pontos volt sot szinte orara pontosan tudtam mikor fog megjonni, viszont multhonapban 1napot kesett amivel ugy nem is foglalkoztam viszont most enyhe pirosas szinnel megjott pedig csak holnapra vartam. A terhesseg eselyet ez miatt kizarnam. Valakinek volt mar ilyen? Ha igen akkor milyen problema miatt lehet ez?

2022. szept. 3. 11:06
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
Nem probléma. Ilyen pár napos eltérések mindenkinél előfordulhatnak, akár a stressztől vagy attól, amit evett, betegségtől, stb.
2022. szept. 3. 11:14
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

Én eddig akármilyen fogamzásgátlót szedtem, sose volt vele pontos a menzeszem.

Csütörtökön már nem veszek be tablettát. Van amikor szombaton már megjön és valamikor csak hétfő reggelre.

2022. szept. 3. 11:20
 3/7 anonim ***** válasza:
72%

Fogamzásgátló mellett _nincs menstruáció_.

Fogamzásgátló mellett _megvonásos vérzés van_.

Ezt azért ildomos volna tudni, ha már szedi az ember...

Az meg kb. tök mindegy, hogy mikor jelentkezik, 1 nap ide vagy oda teljesen jelentéktelen.

2022. szept. 3. 11:53
 4/7 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom miért pontozták le az utolsót, teljesen igaza van. Fogamzásgátló szedése mellett, nincs menstruáció, nincs ciklus. Pont az a lényege, hogy ezt a kettőt úgymond “kikapcsolja”, hormon megvonás miatt van vérzés.

Bár aki alapból azzal az indokkal kezdi el szedni, hogy ez majd beállítja a vérzését alapból butaság, nem a probléma nincs megoldva csak el van fedve:D Aztán, ha az ember abba hagyja mert szeretne kisbabát nem érti mi a baj:D tájékozódjunk már kicsit, ha már ekkora információs tér all a rendelkezésünkre

2022. szept. 3. 14:16
 5/7 anonim ***** válasza:
63%
Az utolsó 2 válaszoló jól mondja. A fogamzásgátló nem állítja be a ciklust. Hanem egy full mű ciklust hoz létre egy mű vérzéssel (megvonásos vérzés). Attól függően hogy milyet szedsz vagy a placebo napok egyikén kezdődik a vérzés vagy pedig a szünet egyik napján. Nekem 7 nap szünetet kellett mindig tartani. Néha a 3. néha meg a 6. napon kezdődött a megvonásos vérzés. Az tök normális.
2022. szept. 3. 14:52
 6/7 anonim ***** válasza:
22%
Azt várom, hogy ki fogja először piacra dobni a megvonásos vérzésre való betétet, tampont és mikor fogják külön árulni a jobb- és ballábas zoknikat.
2022. szept. 3. 16:07
 7/7 anonim ***** válasza:

masreszt rendszertelen volt a menstruaciom - akkor miután abbahagyaod a gyógyszert vszeg még rendszertelenbb lesz a menzeszed.

Nem megfelelő ciklusra nem a gyógyszer a megoldás, hanem endokrinológiai kivizsgálás.

2022. szept. 4. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!