Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kaphatok valami kedvezményt,...

Kaphatok valami kedvezményt, ha a fogamzásgátlót betegség miatt szedem?

Figyelt kérdés
Azért írták fel, mert PCOS-m van, és hogy ne romoljanak a petefészkeim állapota. Tehát nem fogamzásgátlás miatt szedem. Így egy kicsit soknak tartom a 6200 ft-ot, még ha 3 hónapra is ennyi.
2010. szept. 24. 17:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Fogamzásgátlóra nincs tb támogatás, bármilyen okkal is írták fel neked. 6200,-Ft nem is olyan sok 3 hónapra leosztva, az alig 2070,-Ft/hó, van aki tízezreket fizet az egyhavi gyógyszeradagjáért. Szerintem békélj meg a helyzettel.
2010. szept. 24. 20:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy valakinek sokkal több gyógyszert kell szedni és rengetegbe kerül, ettől nekem még nem lesz könnyebb és 2000 ft-ot sem akarok havonta elcseszni erre diákként. Szerintem érthető..
2010. szept. 25. 08:00
 3/6 anonim ***** válasza:
első vagyok. Persze, teljesen érthető, de ettől még nem fog megváltozni a gyógyszer támogatási rendje. Inkább fogadd el a helyzetet és csoportosítsd át a pénzedet. Kétezer forint nem a világ, szerintem ennyit simán elköltesz mcdonaldsra és egyéb haszontalanságokra. Mostantól ezt az összeget inkább az egészséged építésére fogod fordítani :=). Jobbulást!
2010. szept. 25. 08:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is PCOS-m van, én Cypromixet kaptam. A tájékoztatóba az van írva, hogy 6 hónapig-1évig lehet szedni. Megkérdeztem az orvosom, azt mondta, hogy mivel PCOS-m van, ezért szedhetem tovább is. Ez támogatott gyógyszer (igen, támogatott!), a 3 havi adag 2235 Ft-omba kerül. A háziorvos nem írhatja fel mint a többi fogigátlót, csak a nődokid. Nekem teljesen bevált, szép a bőröm, csökkent a szőrösödésem, rendben van a ciklusom, és még véd is a nem kívánt terhességtől.

Kérdezd meg az orvosod, nem válthatnál-e erre. Sokan mondják hogy nem jó, egyik barátnőm a bőre miatt kapta, ő halucinált tőleg meg ilyenek, de nekem semmi bajom nincs, nem híztam, nőttek a melleim :D

Szóval tényleg kérdezd meg, sokkal olcsóbb lenne. Én egy éve szedem.

20/l

2010. szept. 25. 21:13
 5/6 anonim ***** válasza:

A Diane és a Cypromix pont azért olcsóbb, mint az összes többi tabi, mert támogatja a TB. Tájékoztatóban benne is van, hogy csak bizonyos esetekben szabad szedni. PCO-ra is ezt szokták felírni.

Milyet kaptál? Yasminellet?

2010. szept. 26. 21:31
 6/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszi az infókat! Meg fogom próbálni, bár a Lindynette eléggé bevált, tehát nincsenek mellékhatások (max, hogy nőtt a cicim:), de utána fogok kérdezni.

Első, nem ismersz, nincs mit átcsoportosítani, NEM járok mekibe (gyűlölöm és cikinek tartom), se plázába, ha boltba megyek, akkor csak hasznos alap dolgokat veszek, amiből főzni lehet meg szendvicset csinálni, nincs felesleg. Ha ruha kell, akkor megyek kilós turiba. Nagyon alapszinten élek, és van, amikor több napra 200 ft-ból kell megoldanom a táplálkozásom. Tehát marhára sok nekem ez a havi 2000 ft. Miért olyan furcsa, hogy nem mindenki dob ki baromságokra egy csomó pénzt, meg hogy nem mindenkit a kedves szülők tartanak el??

2010. szept. 27. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!