Mi ez pontosan? Tapasztalattal rendelkezik valamejkőtök?

A polip egy jóindulatú szövetburjánzás. Nem feltétlenül veszélyes, és nem mindig kell műteni, függ a méretétől, elhelyezkedésétől, illetve akár meddőséget is lehet miatta.
Ha vérzés okoz azért kell megműteni, nyilván akár hosszútávon a nagyobb vérveszteség végzetes lehet. Ha nem okoz panaszt, és kicsi, akkor menstruációtól is megszűnhet. Azért szoktak spirált javasolni, hogy megelőzzék a kiújulást.

Hát most erre mit mondjak.. Szerintem gyerek vagy ilyen kérdéssel, de hazudni nem fogok.
Igen, nyilván minden műtétbe bele lehet halni, de a műtétet nem vállalnák el az orvosok, hogyha ennek nagy kockázata lenne. A felmerülő kérdéseket az orvosnak kell feltenni, alapból ez egy rutin műtét, lehet, hogy egy egészségügyi kürettel megoldható, ha kicsi, ez 10 perc alatt megvan, nyilván vannak bonyolultabb esetek is.
Nekem 2 nőgyógyászati műtétem volt, élek virulok.

Nem kell és nem szabad spirált behelyezni! Az megöli a magzatot.
A polipot ki szokták műteni. Kimetszik. Van ilyen végbélben és orrban is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!