Teafaolajtól kipirosodott, égő, viszkető, kisebb "hólyagokkal" teli hüvely körüli bőr kezelésére mit ajánlanátok?
Én voltam ez a korábbi kérdező. Sikeresen elintéztem magam teljesen: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__1189..
"Ugyanakkor a teafaolaj az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki, ami a bőr kipirosodásával, felhólyagosodásával és a már meglévő bőrbetegségek felerősödésével járhat. Semmiképpen nem ajánlott tehát érzékeny nyálkahártyára, de még annak a közelébe sem juttatni - a hüvelybe pedig különösen nem."
Mit tudok tenni vele, ha voltam ennyire meggondolatlan, hogy így kicsesszek saját magammal? :/ Nagyon viszket és szúr. Biztos vagyok benne, hogy a teafa okozta ezt nálam. Képet is tudok küldeni az állapotáról. Sok helyen olvastam, hogy miket javasolnak, ugyanakkor más helyeken meg pont ellenkezőleg, ellenzik azoknak a használatát (pl. körömvirágkrém, Sudocrem). Ha ezeket nem, milyen krémmel lehetne csillapítani ezt az őrjítő viszketést, kimaródást és a vele járó szúró érzést?
Jó kérdések, engem is érdekeltek volna, mivel teafaolajas krémet én is használtam, de nagyon hamar hatott, és magából a krémből is kevés kellett. Borsónyi. Szerintem tömény az olajat használni direkt.
És én megmutatnám most orvosnak, nem kérnék oda semmit addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!