A nőgyógyász találkozik olyan rendetlen, igénytelen nőkkel a munkája során, akik úgy érkeznek meg vizsgálatra,hogy büdösek lent, és nincsenek megmosakodva? Ilyenkor visszautasíthatja a páciens további vizsgálatát?
Van egy nőgyógyász ismerősöm, vele beszélgettem a múltkor.
Azt mondta, hogy természetesen mindenkit megvizsgál, hiszen a kellemetlen szagokat, darabos folyást, stb... akár gomba, vagy baci, fertőzés, bármi okozhatja.
Ha a nem megfelelő higiénia miatt van, akkor megkéri a beteget, hogy a következő látogatásnál legalább az alapvető higiéniai szabályokat tartsa be, de erre nagyon-nagyon ritkán kerül sor.
De még mennyi. Nem ritka, hogy szellőztetni kell a beteg után. Fiatal, frissen szült anyuka, aztán olyan izzadságszagot húzott, hogy utána 20 percig nem mertünk beteget beengedni, mert még a végén azt hitte volna, mi vagyunk ilyen büdösen az asszisztensnővel...
Vagy leveszi a cipőt, és olyan lábszaga van, hogy majdnem odahány az ember.
De nekem a legdurvább az volt, mikor Bartholin-mirigy műtét utáni kontrollra jött (tehát pláne nem ártott volna tisztán tartani a területet), és konkrétan szaros volt az ánusza. Hát nehezen álltam meg, hogy ne tegyek megjegyzést, de végül csak annyit mondtam neki, hogy figyeljen oda a sebre és naponta többször mosakodjon alul...
Nyilván teljesen más, mikor valaki az adott betegség miatt büdös, de az ápolatlanság kiakaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!