Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van joga bírálni az orvosnak?

Van joga bírálni az orvosnak?

Figyelt kérdés

Rég voltam nőgyógyásznál. Sajnos sok nőgyógyásznál jártam, mert bakteriális fertőzésem volt és vagy félre kezelték vagy azt kaptam, hogy fogyjak le aztán rendbe jövök. Majd a végén, akkor rágtam be, mikor az orvos megtagadta a rákszűrést, miszerint nem használtam rendesen azt a 4 db kupot, amit felírt. Szerinte már semmi bajomnak nem kellene lennie. Na ez jó pár éve volt. Azóta rendszeresen élek nemi életet és minden problémám elmúlt.

Valahogy félek és már ideggel gondolok arra, hogy nőgyógyászatra menjek. Viszont babát szeretnénk. Sok kellemetlen orvossal találkoztam eddig, akik mindig beszóltak valamit és megalázottnak éreztem magam.

Előző leleteket nem merem elvinni ,mert elég régiek.

Volt valaki hasonló cipőben?

Vagy tudnátok ajánlani egy rendes normális nőgyógyászt Budapesten/Fejér megyében?

30L

2022. aug. 23. 01:59
 1/9 anonim ***** válasza:
38%
Ha minden orvos hülye akkor el kellene azon gondolkodni, hogy véletlenül nem e te veled van a gond ...
2022. aug. 23. 02:03
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Ez tök furi, annyi embertől hallom ezt, de nekem soha egyik nőgyógyász sem szólt be a súlyom miatt, akinél voltam.
2022. aug. 23. 02:22
 3/9 anonim ***** válasza:
42%

Nincs, és nem is szokták tenni! Nem lehet, hogy te vagy túl érzékeny, akár a túlsúly miatt?

Elmész rákszűrésre, bárhol megteszik szó nélkül, TB alapon is. Ha meg gyereket akarsz, és nincs problémád, akkor védekezés nélkül kell szexelni, ahhoz nem kell orvos. Feltéve, ha a nincs probléma az rendszeres ciklust is jelent, a túlsúly meg nem 30-60kg-ot, mert akkor endokrinológus is kell.

2022. aug. 23. 02:50
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Nincs joga bírálni, mert nem bíró. Ettől függetlenül, emberileg nyilván van véleménye, de azt nyugodtan megtarthatja magának.
2022. aug. 23. 07:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Vagyok, pedig nekem nincs gond a súlyommal, inkább arra fogják minden bajomat, hogy elfúj a szél. Oké, de gomba, bakter rendszeresen pozitív,persze amit felírnak használom, és utána újra az lecsesznek hogy fűvel-fával voltam, biztos vissza kaptam.(két éve nem feküdtem le senkivel!) ismert PCOS-em és IR-em van, szarnak rá, hiába kérem, segítsenek valamit...most hagytam egy ideig, de iszonyat fájdalmaim vannak, hasonlóan mint mikor méhgyulladásom volt, muszáj mennem. rengeteg megalázást kaptam, magánban is, tudnék mesélni. Volt hogy kifakadt és szidta a munkáját, megtagadta a rákszűrést, ami pedig esedékes volt.

Egy új dokihoz,akit itt ajánlottak van időpontom két hét múlva, már félek, de igyekszem bizakodni. Amúgy mindig betartottam az utasításaikat, gyógyszert úgy használtam, ahogy írták, antibiokat is lelkiismeretesen szedtem utolsó szemig. Rámordítanak hogy en tettem valamit, amiért nem használ. Kismamákkal is úgy bánnak, hihetetlen sztorikat hallottam a várókban...

2022. aug. 23. 08:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

És nincs joga bírálni, volt olyan, aki hírhedt volt, mások sírva jöttek ki a rendelésről, Boros volt a rettegett doki, szétszedett, oltott mindenkit rutin vizsgálaton is. Őt valahogy sikerult eltüntetni a rendelőből legalább valakinek. Sokszor megfordult a fejemben, hogy betegjogi kepviselohoz forduljak magam is, de úgysem lenne semmi foganatja. Pedig szeretnék még egy babát, ha úgy hozza az élet, de addig meg kezeletlenül/ évekig felrekezelve lehet nem lehet majd:/

Sok sikert neked!

2022. aug. 23. 08:14
 7/9 anonim ***** válasza:
71%
1es, lehet nem találkoztál még ilyennel, de sok a bunkó orvos... kutyával nem beszél úgy más, mint némely a beteggel...
2022. aug. 23. 09:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok ismerősöm és többek közt én is Dr. Domokos Tamás nőgyógyászhoz járunk Budapesten. Csak jó tapasztalunk van vele és az asszisztensével is. Mindig alaposak, kedvesek, nem szólnak be semmiért, bátran lehet Tőlük kérdezni. A súlyfelesleg miatt pedig nem szólhat szerintem, főleg, ha még IR-ed és PCOS-ed is van. Gondolom ezzel el kellene menned endokrinológushoz vagy olyan szakemberhez, akik tudnak Neked ebben segíteni, beállítják az étkezésed, amitől javulásnak indulhatnak az értékeid és a súlyod is normalizálódik, enyhülnke a tüneteid. Instagramon kiváló oldalak vannak, amik ezzel a témával foglalkoznak, belinkelik azokat, akikhez tudnak a hölgyek ezekkel a problémákkal fordulni, de a nőgyógyász is el tud irányítani a megfelelő rendelésre.
2022. aug. 23. 11:16
 9/9 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell eltűrni és kész. Vissza lehet szólni. Ha ő megengedheti magának akkor te is. Velem is volt hogy nem tetszett a hangnem, hát én is úgy szóltam és egyből vissza vett belőle.

A gyerekhez nem feltétlen kell előzetesen orvoshoz menni. Pozitív tesztnél jelentkezel és kész. A rákszűrést kötelezően meg fogja csinálni az első alkalommal, előző papírok sem kellenek. A "mikor volt az előző szűrésre" a válasz: régen. Nekem sosem szóltak be emiatt. Mindkét terhességemet elég korán észleltem és jelentkeztem, még üres petezsákot láttak, majd 2 hét múlva már volt embrió szívhanggal. Akkor vettek gondozásba.

Értem hogy rossz tapasztalataid vannak, de nem kell az életudadat elmesélned, csak amit kérdeznek arra válaszolni. Ha panaszod van, azt nyilván elmondod.

2022. aug. 23. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!